EBU: Christer erstatter Svante?

Ikke før var nyheten om at Svante Stockselius går av som EBU-boss blitt kjent, før spekulasjonene om hvem som skal overta etter ham begynte å florere. I følge svenske Aftonbladet er en av de mulige kandidatene en av Svantes landsmenn, selveste Melodifestival-guru Christer Björkman.

bjorkman

 

Svantes arvtager skal være på plass ved nyttår, og ifølge Stockselius selv stiller Christer Björkman sterkt i og med at han allerede er medlem av EBUs åttemanns store referansegruppe – en posisjon Svante selv innehadde før han inntok sjefsstolen. Stockselius deltar imidlertid ikke i gruppen som skal velge ut hans etterfølger, og har således ikke direkte innflytelse på avgjørelsen.

SVT er forberedt på at Christer Björkman kan måtte forlate neste års Melodifestival-opplegg midt i forberedelsene, og har etter sigende en liste klar med mulige erstattere dersom Björkman skulle bli forfremmet i EBU. Samtidig arbeider SVT ufortrødent videre med å legge planene for Melodifestivalen 2011, der kampen mellom ulike byer om å få en av delfinalene nå er i full gang.

Steder som Stockholm og Göteborg er nær sagt selvskrevne vertsbyer, og Malmö stiller også sterkt i og med at det nylig er bygget en ny, stor arena der. I tillegg har mindre byer som Luleå og Linköping meldt sin interesse, og kommunestyret i Luleå har til og med gått så langt som å godkjenne en bevilgning på kr 700 000 til å finansiere en mulig delfinale i byen neste år. SVT sier de vil kunngjøre hvilke byer som blir arrangører i løpet av høsten.

Kilder: poplight.zitiz.se
Foto: Aftonbladet
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien