Sikkerhetskrangel for NRK

Vareopptellingen for ESC-arrangement i mai, er slett ikke unnagjort for NRK. Helt siden finalene, har det i kulissene pågått en millionkrangel om sikkerhetsopplegget i maiukene.

Hvem som skal stå bak en regning fra politikamrene i Oslo og Bærum pålydende 10 millioner kroner, er stadig uavklart. For å unngå inkasso, har nå NRK motvillig betalt «giroen» – men historien er neppe slutt med dette.

telenorvakt

NRK ønsker nemlig at hele saken skal oversendes til Kulturdepartementet, og at staten skal betale vaktholdet. Kanalen mener at vaktholdet hadde en klar samfunnsmessig funksjon, og en slik utgift bør prinsipielt ikke pålegges NRK som arrangør.

Det samlede budsjettet for arrangmentet var på omlag 211 mill. kroner – et tall NRK har klart å holde seg innenfor. Sikkerhetssaken ligger ennå til vurdering i departementet, men et avslag vil føre til et ekstra røde tall for statskanalen.

Kilder: NRK, Aftenposten, Dagbladet. Bilde fra Aftenposten/Ingar Storfjell

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien