Er Italia på vei tilbake til Eurovision?

italiaI dag har den fjerde utgaven av den italienske versjonen av X-factor blitt presentert på en pressekonferanse, og som en veldig oppsiktsvekkende nyhet kunne man fortelle at vinneren i år antagligvis ikke går til San Remo festivalen som tidligere, men til Eurovision Song Contest.

Gianmarco Mazzi, som er artistisk direktør for San Remo festivalen, utaler til websiten ”Mediasat” at han vil følge nøye med i talentshowet og sannsynligheten er stor for at vinneren i år går til ESC i stedet for San Remo.

 Italias ”comeback” til Eurovision er etterlengtet av de fleste ESC fans og etter denne uttalelsen er Italia nærmere konkurransen en på lenge. Landet har ikke deltatt siden 1967 i Irland, da med Jalisse og endte på en fjerde plass med melodien ”Fiumi de Parole”.

 Mange Eurovision fans regner med at en italiensk deltagelse øyeblikkelig vil føre til en seier for Italia. Vi minner om at EBU allerede i fjor forhandlet med Italia om deltagelse og selv om resultatet gikk i vasken i siste minutt, lovet partene hverandre å forhandle på nytt i 2011.

 Siste ord i saken er ikke sagt og vi i escNorge krysser nå fingrene for at Italia vil delta i Eurovision Song Contest 2011.

 

Kilde: esctoday.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien