Trøbbel hos ERT

hellasMannen bak Hellas sin suksess i ESC de siste 10 årene, Johnny Kalimeris, trakk seg for noen dager siden som assistent til ERTs direktør og som prosjektleder i Eurovision. Han var genuint opptatt av Eurovision Song Contest, som han mente var det beste TV-showet som finnes. Nå søker den greske regjeringen hans etterfølger.

Mange mente han var en ”Big Spender” da Hellas arrangerte finalen i 2006, men kritikerne har glemt hvilken profitt showet tilførte ERT og Hellas generelt. Det er få innenfor ERT som var så opptatt av ESC som Johnny Kalimeris og sammen med sjefen for public ralations Litsa Piskera har de vært den avgjørende faktoren for den stigende interessen for showet i Hellas de siste årene. Mange sier at deres hyggelige personligheter og ydmyke framtoning bl.a var med på å øke Hellas vinnersjanser i Oslo i år, hvor Giorgos Alkaios and Friends til slutt ble nummer 8 med 140 poeng.

Det gjenstår nå å se hvordan ERT kommer til å håndtere situasjonen som har oppstått. ERT er offer for stramme budsjett og kan ikke regne med økonomisk hjelp fra noen i det konkurstruede landet.

”Vi får se hva vi gjør med Eurovision” var flere av ERT-sjefenes kommentar da de fikk nyheten om Johnny Kalimeris avgang. ERT vet ikke riktig hvordan de skal behandle den interne utvelgelsen i 2011 og uroen og kaoset innenfor ERTs vegger bare øker dag for dag. Det ser ut som om vi må vente til ut i desember for å få noen vettige uttalelser og svar melder oikotimes.com

Kilde: oikotimes.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien