Kjente navn klare for Melodifestivalen 2011?

Som escNorge tidligere har rapportert, er det gjort endringer foran neste års utgave av Melodifestivalen. Blant annet skal 15 av 32 deltakere velges internt i SVT, noe mange har tolket dithen at festivalsjef Christer Björkman har fått økt makt til å plukke ut de artistene han ønsker seg. Og ovenfor Aftonbladet røper nå Björkman at deltakerlisten foran MF 2011 allerede begynner å ta form.

lasse-stefanznannesmallsannamicshirleyclamp

Etter at årets utgave av Melodifestivalen møtte kritikk for å satse for mye på fornyelse og for å «vanne ut» MF-konseptet, kan mye tyde på at Björkman & co går bort fra dette og heller satser på det kjente og trygge til neste år – for blant artistene som hittil er nevnt, er det mange etablerte navn og flere tidligere festivaldeltakere som gjør comeback.

Det sikreste kortet på neste års deltakerliste skal visstnok være dansebandet Lasse Stefanz, som har herjet Svensktoppen med utallige hits i mer enn 30 år. Bandet vil dermed gjøre sin debut i Melodifestivalen, etter først å ha vært påmeldt i 2008 med Den första kyssen – en låt de trakk bare måneder før MF-sirkuset skulle rulle i gang.

En kjent og kjær artist som ryktes å gjøre comeback skal være evigunge Nanne Grönvall, med hele 10 bidrag på samvittigheten i Melodifestival-sammenheng. Denne gangen ligger det visstnok an til en gjenforening med gruppen One More Time, som vant hele konkurransen i 1996 med etno-balladen Den vilda.

dannysaucedohattEt annet tidligere gruppemedlem som nå skal opptre solo i Melodifestivalen er Danny Saucedo, en tredjedel av den flosshattkledde gruppen E.M.D., som kom på tredjeplass med Baby Goodbye i 2009. Videre får schlager-fansen mye å glede seg over, ettersom både Sanna Nielsen, Shirley Clamp og duoen Lili & Susie etter sigende skal være bekreftede deltakere i 2011. 

Andre mulige artister som nevnes er Magnus Carlsson, Marie Serneholt og den tidligere Fame Factory-vinneren Anders Fernette. escNorge følger utviklingen i Sverige nøye, og kommer tilbake med nærmere informasjon så snart som mulig.

sverige

Kilder: poplight.zitiz.se og aftonbladet.se

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien