Malta starter så småt op.

malta Det nasjonale maltesiske tv-selskap PBS , melder at man snart starter årets uttagning for Eurovisjonen neste år på Malta, og ganske som ved de seneste par år, gøres det gjennem en lengere proces, som løper adskillige uker. Dvs. at ennå engang vil det ske ved semifinaler gjennem ugentlige tv-shows, men derutover er regel-settet ikke ennå offentligt gjort.

De nærmere regler og konkurransens set up, ventes at blive avslørt indenfor få uker, deriblandt hvor mange sange som kommer til at gå videre fra hver semifinale. Der er dog kommet små biter ut av reglementet i år, bl.a. er det tilladt for utenlandske statsborgere at sende bidrag ind, dog skal artisterne være maltesiske statsborgere. Utenlandske statsborgere kan deltake med 1 bidrag hver, hvorimot maltesiske forfattere har muligheten for op til 4 bidrag. Artister selv kan indsende op til 2 bidrag, men kan kun stille med en i den enkelte semifinale.

 

Finalen kommer til at bestå av 16 sange, 12 av dem er valgt av jury, 3 velges av seerne, og den sidste plass i finalen, kommer til at gå for vinneren av det lokale talent tv-show, Sfida. Skulle vinneren av Sfida ikke ønske at stille til denne konkurranse, bliver det sidste bidrag valgt av seerne også. Det er ennå ikke fastlagt hvornår finalen løper av på øya, men den ventes i januar eller februar måned.

 

Kilde: Esctoday.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien