Finland er igang – Min vurdering av internettbidragene

Egentlig er det ganske lenge til Eurovision sit sirkus starter, først skal man igjennom ribbe, julepakkeåpning og nyttårsfeiring. Allikevel har Finland allerede fått fart på seg, og begynt letingen etter en som kan representere dem i Tyskland neste år.Første del i letingen er en internettkåring, der 15 bidrag er med på å kjempe. Disse bidragene har jeg sett nermere på og vurdert dem etter tur. 
2191650
Vurdering av bidragene:
Christa Renwall «Foolin Yourself»
s2
Jeg liker egentlig ikke sånne typer låter, og det gjør jeg ikke her heller, men jeg må innrømme at det er noe fengende med denne partyblandingen.Tøft trøkk og artig tekst, men ingenting for meg.
 

Tony Green «Miracle»
s3 
Man blir oppmerksom etter første skund her, og det høres lovende ut ganske lenge, men så dabber det sakte ut, til en flat treminutters poplåt. Proft produsert og en god vokalist, men låten mangler det lille ekstra til å trekke det opp i store høyder.

Suvi «We Are The One»
s4 
Effekten på vokalen i starten kunne de ha spart seg, den er bare forstyrrende. Bortsett fra dette så er dette en ganske pen popsak krydret med litt rock. Suvi synger veldig rent og klart og det høres sjarmerende ut.
 

Sara Sayed «Shallow Waters»
s2 
En ubestemmelig låt, du finner liksom ingenting å feste tak til. Sikker sjarmerende for noen, men jeg finner rett og slett ingenting å bemerke, verken positivt eller negativt. Og det kan jo neppe være noe godt tegn, når musikkens oppgave er å vekke følelser.
 

Paul Oxley «The Prisoner»
s4
Dette er en forfriskende sak som er fengende og nynnbar fra første tone. En av de beste tekstene av internettbidragene. Dette kan fort bli en sang mange går å nynner på i de finske hjem. Friskt og moderne, men samtidig med en smak av de eldre dager. Godt gjort!

Paulina Salonen «Every Day»
s3
Et muntert singer/songwriter bidrag. Her er det lett å la seg nynne med.Sjarmerende låt med litt sommepreg over seg, 
men den kan nok desverre bli litt for ensidig og uinteressant.

Emilie Untamala & Jole Nissilä «It Is You»
s3
Det er en riktig fin stemme som møter deg når du setter på «Is It You». Og sangen er ikke så værst heller.
Man mangler bare litt mere trøkk og et sterkere refreng så hadde dette vært perfekt. Desverre så holder det ikke helt.

Joel Främling «Man In Squalor»
s2
Joel har iallefall et veldig Eurovisionaktig etternavn, det skal han ha. Men det hjelper desverre ikke når stilarten han bruker er veldig utdatert.Kan godt hende dette er kvalitet i riktige hender, men i mine er ikke dette noe annet enn et litt slitsomt shownummer.

Anfisa «Give Me Power To Resist»
s2 
Begynner veldig mystisk og får deg til å lytte ekstra godt. Det er et meget tøft utrykk som dundrer ut av høytaleren. Desverre virker dette som et uferdig prosjekt, med ikke mange innteresante momenter bortsett fra det mystiske og den råe stemmen til Afisa.

Chorale «Share Your Life»
s2 
Passer nok inn på et tivoli som bakgrunnsmusikk, men som et Eurovisionbidrag holder det desverre ikke i det hele tatt, det hjelper ikke at vokalisten har en veldig bra stemme, når resten høres ut som et eneste surr av mas.

Cardiant «Rapure In Time»
s4 
Metal rock jo noe finskene har bevist de er god på, og dette er et rimelig godt eksemplar av denne stilarten. Skulle ønsket sangen var litt mer flytende og Melodiøs. Men allikevel er den aldeles forfriskende og til tider synnsyk fengende. Tøffe gitarer og trommer setter en ekstra spiss til det hele.

Saara Aalto «Blessed With Love»
s4 
Dette er en pen og glitrende låt, med et fint refreng sunget med en vakker stemme. 
Fint arrangert, enkelt, men i denne sammenheng holder det. 
Meningsfull tekst og en fin og huskbar melodi.

Sonja Bishop «This Is My Life»
s5 
Her finner du det friskeste og beste bidraget i kortstokken. Sjarmerende refreng sunget med en sjarmerende artist. Låten kommer klar og tydelig frem med god hjelp av Sonja, en ordentlig gladlåt som med litt hell kan bli en sommerhit neste år. Utvelgelsens eneste femmer.

Father Mckenzie «Good Enough»
s4 
Straight poplåt som synger ut om sin forelskelse. Og jada dette liker jeg veldig godt. Fengende lite riff som kommer innimellom her. Et fint pop refreng og en stemme som klarer å bære dette hele veien hjem.

Blackbird «Gooseberry»
s3 
Sjarmerende låt, med fine strings elementer i bakgrunnen. Artig og nynnbart, passer godt på mørke vinterkvelder. Mangler noen elementer for at det skal bli full klaff, men et verdig forsøk.

Stort sett er jeg fornøyd med disse bidragene, om noen av disse har mulighet å representere Finland, gjenstår jo å se. Men jeg tror nok «This Is My Life» har en god sjanse til nettopp det. 

Gjør opp din egen mening her.

499257477_0c84e26c82


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien