Romania: ESC-fest på nyttårsaften

romaniaMed en meget sterk 3. plass tangerte Romania sitt beste ESC-resultat noensinne i Oslo i år, og landet slår nå på stortrommen foran neste års konkurranse: Romanias ESC-representant i 2011 skal velges i et direktesendt TV-show på selveste nyttårsaften.

Den rumenske TV-kanalen TVR har nå offentliggjort sine planer for utvelgelsesprosessen, som er åpen for innsendelse frem til 5. november. En jury vil deretter gå gjennom de innsendte bidragene og plukke ut et sted mellom 12 og 17 låter som skal få plass i den nasjonale finalen. Juryen vil også kunne avgjøre om noen av de utvalgte bidragene må endres, for eksempel ved å skifte ut en eller flere av artistene.

De utvalgte finalistene vil bli offentliggjort med egne, spesialproduserte videoer på TVRs nettsider den 15. november, og skal så gjennom en heftig promoteringskampanje i ukene frem mot finalen.

Under selve finalesendingen på nyttårsaften vil vinneren som vanlig bli kåret av en miks mellom publikums- og jurystemmer. 

Romania vil i 2011 forsøke å gjøre det enda bedre enn årets 3. plass, oppnådd av Paula Seling & Ovi med poplåten Playing With Fire.

{youtube}6OlG9g4-cyg{/youtube}

Kilder: oikotimes.com og tvr.ro

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien