Aserbajdsjan er i gang

aserbajdsjanDet rapporteres fra den aserbajdsjanske TV- kanalen ITV og EBU at første del av uttagningen vil starte i løpet av de ti første dagene i november. Det har totalt kommet inn 120 bidrag og 90 artister er valgt ut av disse.

Meningen er at disse 90 artistene skal presenteres for publikum på TV og ulikt fra tidligere år skal de som går videre velges ut av 50 % jury og 50 % telefonstemmer.

Blandt de 90 artistene fines det flere aserbajdsjanske kjente artister. Khayyam Nisanov, Nurlan Novrasli og Emin Nasirli alle kjente fra The Azeristar Contest, Azad Shabanov, som deltok I den nasjonale utvelgelsen I fjor og Lala Mammadova fra Yeni Ulduz Contest. Dessuten har aserbajdsjanske artister bosatt i utlandet meldt sin interesse og skal være blant de 90. Noen av disse er Barklay Nikola Williams, som er basert i USA, Gunay, som er bosatt i Finland og Sultan, som holder til i Russland.

Hvem som tilslutt går til finalen gjenstår å se, men så langt virker det som ITV har kontroll. Det er ikke meldt om noe dato for semifinale og finale, da ITV velger å holde kortene tett til brystet. Det eneste som er sikkert er at ITV ønsker å finne et ekte aserbajdsjansk bidrag i år.

escNorge holder sine lesere videre oppdattert i saken.

Kilde: Apa.az



Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien