Tsjekkia kommer ikke tilbake i 2011

tsjekkiaSom tidligere nevnt var ikke sannsynligheten stor for at Tsjekkia skulle komme tilbake til Eurovision Song Contest og interessen har dessverre ikke vokst siden finalen i Oslo.

Talsmann for den tsjekkiske statskanalen Česká Televize (ČT), Ladislav Šticha, sier i et kort intervju at: «Det tsjekkiske TV-publikummet viste ikke nok støtte og interesse for konkurransen de tre gangene Tsjekkia var med. Det var også en av årsakene til at programmet bl.a ble kritisert så sterkt i tsjekkisk presse. Hvis og om endringer skjer i Eurovision Song Contest vil vi lodde stemningen og vurdere om vi vil delta igjen».

Uten å si det kan det høres ut som om Ladislav Šticha er missfornøyd med de plasseringene Tsjekkia har fått i konkurransen og vil tydeligvis endre reglene pga dette.  Han velger altså å kritisere konkurransen i stedet for å uttale noe om kvaliteten på de tre tsjekkiske bidragene.  I 2007 i Helsinki da Tsjekkia debuterte, endte de på siste plass i semifinalen, i 2008 ble de nest sist i den andre semifinalen i Beograd og i 2009 ble de sist i den første semifinalen i Moskva.

Med andre ord har ikke Tsjekkias inntreden i Eurovision Song Contest vært en dans på roser, men dessverre blir ikke plasseringene i konkurransen bedre en bidragene man deltar med. Det er heller ikke lett å få til entusiasme for konkurransen i et land når både publikum, TV kanalen og pressen viser så liten interesse. Det er selvfølgelig synd for det musikalske samholdet og konkurransen at Tsjekkia, som et av de få landene i Europa, velger å stå utenfor. Mange ønsker nok at Tsjekkia revurderer sin beslutning og ønsker landet velkommen tilbake ved en annen anledning.

Nedenfor kan du se og høre Tsjekkias bidrag i Eurovision Song Contest.

{youtube}sk_6ggSIck4{/youtube}

Gruppa»Kabat» med melodien «Malá Damá»

{youtube}wBD9BBAzgrw&feature=related{/youtube}

Tereza Kerndlova med melodien «Have some fun»

{youtube}JsjBPt-GeFc&feature=related{/youtube}

Gruppa «Gipsy.Cz» med melodien «Ave Romale»

Kilde: oikotimes.com, wiki





Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien