Albania: Forlenget frist for innsendelse av låter

albaniaAlbania skal tradisjonen tro velge sitt bidrag til Eurovision 2011 på Festivali i Këngës i desember. Nå har det nasjonale TV-selskapet RTSH forlenget fristen for innsendelse av bidrag til konkurransen i håp om at flere låtskrivere og artister vil melde seg på.

Opprinnelig gikk fristen for innsendelse ut 20. oktober, men RTSH har nå satt ny frist til 6. november. Dette fordi man ønsker at flere opphavsmenn og artister som for tiden deltar i en annen tradisjonsrik sangfestival, Kënga Magjike, skal få mer tid til å forberede bidrag til Festivali i Këngës.

Foreløpig er kun tre artister bekreftet til årets festival, nemlig Linda Halimi, Besiana Mehmedi og Dorina Garuci. Ryktene går nå om at en av Albanias mest kjente artister, Besa Kokëdhima, også er aktuell med et bidrag. Besa deltok i Festivali i Këngës for første og hittil eneste gang i 2008, og var en av forhåndsfavorittene med balladen Ajer. Da endte hun imidlertid bare på en fjerde plass.

Årets Festivali i Këngës, som er den 49. i rekken, vil gå av stabelen i slutten av desember, med semifinaler den 23. og 24. og selve finalen på lørdag 25. desember. Vinneren får representere Albania i Düsseldorf i mai 2011.

Kilder: esctoday.com, oikotimes.com

 

Del:
Relaterte artikler