Østerrikes utvelgelse i gang

osterrikeAllerede før Lena vant årets ESC i Oslo spekulerte fansen i at HVIS Tyskland skulle vinne så kom nok Østerrike til å returnere. Det viste seg raskt at dette stemte, og nå sparkes deres utvelgelse i gang. Det ser imidlertid ut til at prosessen kan komme til å bli lang og innviklet.

Første skritt på veien mot en representant starter i dag, mens den endelige bestemmelsen ikke vil tas før i februar. På radiokanalen Ö3 kan man nå nominere hvem man vil som artist til den nasjonale finalen. Det eneste kravet for å være med videre er at man får støtte fra 33 personer. Da man kan stemme på seg selv er det kun 32 støtteerklæringer som kreves. Det er kun 5-10 av disse som kommer til å ende opp i finalen, og det er ikke sagt noe om hvordan disse skal velges ut blant de utallige kandidatene som forventes å nomineres.

Selve finalen vil bestå av to deler. I den første delen skal de potensielle bidragene presenteres, og i den andre vil de konkurrerende artistene og musikalske gjester fremføre Eurovision-klassikere.

Det er ikke bestemt hvilket format som vil velges for avstemmingen, men to alternativer er under vurdering. Det første alternativet er en helt vanlig 50/50-fordeling mellom en jury og telefornstemmer. Det andre alternativet er litt mer spesielt, nemlig en tredeling mellom jury, telefonstemmer og et ekspertpanel bestående av tidligere ESC-artister.

En talsmann for Ö3 har uttalt at «målet med en østerriksk ESC-deltagelse ikke nødvendigvis er en god plassering eller å tjene penger, selv om begge disse tingene ville være hyggelig, men rett og slett å ha det gøy. Vi ønsker å dele denne følelsen med seere over hele Europa i minst 3 minutter. Hvis de også har det gøy har vi allerede vunnet.»

Så gjenstår det da å se om de greier å velge noe som resten av Europa vil synes er morsomt og verdt å stemme på. Mange antar at, til tross for denne uttalelsen, dersom Østerrike får et dårlig resultat i 2011, så vil de være vekk igjen i 2012. 

 

Kilder; eurovision-austria.com, esctoday.com 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien