Oppdatert: Tidligere deltakere prøver seg i Sveits

sveitsSveits har for alvor begynt å lade opp til Eurovision song Contest. Deres nasjonale finale er om mindre enn to måneder, og på websiden til SF kan de som vil være med, laste opp sitt bidrag. Det har resultert i at tre tidligere deltakere i Eurovision, mange maltesere, en som ikke gikk videre i Finlands webkåring og en som tydeligvis ikke er Lena Meyer-Landrut har lastet opp sine bidrag.

Av de tre tidligere deltakere har to deltatt for to forskjellige land i Eurovision 2007, og ingen av dem var Sveits! Det er snakk om DQ, som deltok for Danmark, og Todomondo, som deltok for Romania. Den tredje som har deltatt før er Mariella Farré (Sveits 1983, 1985).

Blant de andre deltakerne finner vi en haug med maltesere, deriblant Rosman Pace, som har deltatt i den maltesiske finalen 3. ganger tidligere. Han satser på sangen «We Can Change The World». En annen som også er med er Blackbird med sangen «Gooseberry», som ikke kom videre i den finske internett-uttagningen, og Lenny Müller-Landhut som deltar med sangen «I’m Not Lena Meyer-Landrut», som omtaler Sveits’ dårlige resultater i Eurovision de senere år.

Fristen for å sende inn sitt bidrag er 31. oktober, og fra den 1. november frem til midnatt 11. november er det mulig å stemme på sin favoritt. Her kan du høre de øvrige bidragene: http://www.eurovisionplattform.sf.tv/


Etter at denne artikkelen ble skrevet har også Miodio (San Marino 2008) og Piero Esteriore (Sveits 2004) lastet opp sine bidrag. Paula Seling (2010) og Andrej Babic (Komponist; Slovenia 2007, Portugal 2008) har skrevet hvert sitt bidrag, som blir sunget av henholdsvis Nadine («Perfect Time») og Evelyne Filipe («L’Égoïste»).

Del:
Relaterte artikler