Oslos beste tips for ESC suksess

tysklandDen tyske avisen Bild.no har besøkt Oslos ordfører Fabian Stang for å få de beste tipsene Oslo kan by på, da man ønsker et like vellykket arrangement i Düsseldorf. Som de fleste husker ble Oslos arrangement rost opp i skyene av så vel journalister, artister og delegasjoner og ble således en enorm suksess for arrangørene.

Nedenfor finner du Oslos ordfører Fabian Stangs tips:

Arranger en enormt stor mottagelse og en velkomst på rød løper med minst 2000 innbudte gjester samt ca 500 fotografer. Inviter det som kan krype og gå av tidligere tyske ESC deltagere.

En styringsgruppe bør nedsettes av ordføreren for å coordinere programmet for over de 40 mottakelsene som skal foregå i de to Eurovision ukene. Alle må vite hva de andre gjør.

Vinneren av ESC 2010, Lena Mayer-Landrut, bør opptre som ambassadør for Düsseldorf og Eurovision Song Contest.

Gratis billetter til transport, museer, arrangementer innenfor kunst og kultur etc bør tilbys artistene, delegasjonene samt journalistene. Dette ble for øvrig også gjort i Moskva og Beograd også og er et ”must”.

Alle de 39 delegasjonene i Oslo hadde to personer som snakket delegasjonens språk samt norsk. De tok seg av alt som krevde tilsyn og som måtte ordnes og fikses.

Det ble opprettet et samarbeid med ulike skoler hvor elevene øvde inn de ulike bidragene og fikk være ”stand in” for de ulike artistene i prøveperioden før artistene ankom.

Arranger for eksempel en picnic på et historisk sted i lukkede omgivelser. Både artister og delegasjoner satte enormt stor pris på dette.

For tilreisende må det være tilgjengelig overnatting i alle prisklasser. Oslo hadde 18 000 hotellrom, ungdomsherberger, studentboliger, privat innkvartering samt camping fasiliteter å tilby.

Journalisten fra Bild hadde også bitt seg merke i ”Eurovision Village” og ønsket det samme for Düsseldorf, hvor gamle og nye ESC deltagere kunne underholde byens befolkning. I tillegg ønsket han seg et pressesenter uten knirkende tregulv, at det blir organisert slik at alle kan se scenen i Esprite Arena (ikke ha en mur av kameraer foran scenen) samt en større ”Euroclub”. I tillegg ønsket han for de tilreisendes del overnattingspriser i Düsseldorf som tilfredstiler alles lommebok.

Så gjenstår det å se om Düsseldorf vil benytte seg av Oslos oppskrift. Uansett vil nok den tyske arrangøren skape noen uforglemmelige uker for både artister, delegasjoner og presse i mai 2011.

Kilde: Bild.de


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien