Kalddusj for irske RTE

Det er ingen hemmelighet at Irland er et av de landene i Europa som sliter aller mest med økonomien. Stadige nye kutt i offentlige utgifter de siste månedene har gått hardt ut over landets tv kanal RTE. Derfor var også lettelsen stor når Irland ikke vant Eurovision Song Contest i Oslo i mai.

Lettelsen var bare midlertidig, for nå har nemlig RTE mottatt regningen for den irske delegasjonen som besøkte Oslo i mai. 

For regningen fra Radisson hotellet, som delegasjonen bodde på,  er så høy at den allerede truer RTE sitt fra før av blodrøde budsjett. Hotellopphold for femten personer kom på 315000 norske kroner. I tillegg kommer flybilletter, mat og og «lommepenger» på 190000 norske kroner. Hele regningen for årets irske Eurovision fest kommer da på 1,7 millioner kroner. Dette inkluderer da også den nasjonale finalen tidligere i år.

RTE er en hardt presset tv kanal, og gikk med et underskudd på dundrende 150 millioner ifjor. Derfor kommer Oslo regningen meget ubeleilig. Selv om regningen er høy og budsjettet er sprengt, forsvarer alikevel en talsmann for kanalen pengebruken. 1,1 millioner irer fulgte nemlig med på årets finale, og RTE har gjort sitt ytterste for å holde kostnadene på et minimum. 

Irland ble i år representert av Eurovision Song Contest 1993 vinner Niamh Kavanaugh. Hun endte på en 23 plass i finalen. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien