Alt klart for «Festival da Cancao» i Portugal

portugalDen portugisiske kringkasteren RTP, bekrefter idag at den tradisjonelle «Festival da Cancao» også skal holdes neste år. Det betyr at Portugal blir å se i neste års Eurovision Song Contest.

Festivalen har blitt holdt årlig siden 1964, da Portugal debuterte i Eurovision.  RTP melder om at samme formel som ble brukt til festivalen i år, også er aktuell til neste år. Det betyr at det blir ingen endringer i regler og prosedyrene er det samme. Endelige regler blir publisert på RTP sine nettsider i løpet av de nærmeste dagene. 

Til midten av januar kan sangere, kompositører og tekstforfattere sende inn sine sanger på de offisielle nettsidene. En ekspertjury velger ut 22 til 24 låter, som deretter blir lagt ut slik at man kan stemme på de sangene man liker best. De tolv beste sangene kommer til finalen, som blir i starten av mars. 

Sangene må bli fremført på portugisisk og sangeren + tekstforfatteren må også være portugisiske. Kompositøren trenger derimot ikke å være fra Portugal.

Portugal har vært med hvert eneste år siden debuten i 1964, men de har fortsatt til gode å vinne Eurovison. Deres beste plassering er en sjette plass, som ble oppnådd i Oslo i 1996. Ifjor ble landet representert av Filipa Alzevedo med sangen «Ha dias assim». Hun kom seg til finalen, men der havnet hun nesten i bunn. 

Kilde: oikotimes.com RTP

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien