TVE offentliggjør de nye reglene

spaniaSom tidligere nevnt har spanske TVE i dag offentliggjort de nye reglene for den spanske uttagningen til Eurovision Song Contest, hvor artister og komponister har mulighet til å sende inn sine bidrag mellom 15. november og 12. desember.

De som ønsker å delta i spanske Eurovision 2011 som sangartister må sende inn sitt bidrag til TVE Eurovision website eller stille på audition i Madrid eller Barcelona i slutten av november. Der vil en ekspertjury velge ut de beste deltagerne så langt. De som kommer gjennom nåløyet her vil gå videre til neste trinn som består av en casting. Her vil man se hvilke artister som gjør seg best foran kameraet. Deltagerne må være spanske statsborgere eller ha spansk oppeholdstillatelse for å delta.

For å delta som komponist kan man bare sende inn sine bidrag gjennom denne linken: TVE Eurovision platform. Ekspertjuryen vil ut i fra dette materialet velge de melodiene som har den beste mulige kvaliteten. Det er ikke satt noen krav eller restriksjoner i forhold til hvilket språk melodiene må ha.

I år vil ingen melodier eller artister bli offentliggjort før de to semifinalene starter i januar. TVE vil da lage to show hvor en jury bestående av 50 % telefonstemmer og 50 % ekspertjury velger hvilken melodi og hvilken artist som skal representere Spania i Düsseldorf.

Det opplyses videre at det også er mulig at kjente etablerte artister blir invitert til å delta som wildcards, og disse artistene vil automatisk være kvalifisert til  semifinalene. escNorge ønsker TVE lykke til med uttagelsen og håper Spania i år velger et bidrag som kan kjempe helt i toppen.

Kilde: esctoday.com, TVE Eurovision



Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien