Bettan stiller i Melodifestivalen

Hun har tidligere vunnet både Melodi Grand Prix, Melodifestivalen og Eurovision Song Contest. Nå gjør superveteran Elisabeth «Bettan» Andreassen comeback i Melodifestivalen med låten Vaken i en dröm, ni år etter sin siste deltakelse. Dette blir Bettans sjette opptreden i Melodifestival-sammenheng.

bettanmic

Expressen kunne søndag melde at «svorske» Elisabeth Andreassen er den 15. bekreftede artisten til neste års Melodifestival, og Bettan selv bekrefter opplysningene. «Jeg har blitt spurt om å stille opp i mange år, og nå passet det», sier hun til avisen.

Låten Vaken i en dröm er skrevet av to Melodifestival-veteraner, Lars «Dille» Diedrichson og Calle Kindbom, sammen med nykommeren Kristian Wejshag. Diedrichson har blant annet Charlotte Nilssons ESC-vinner Take Me To Your Heaven på rullebladet, mens Kindbom var med på å skrive Give Me Your Love for Fame i 2003.

Elisabeth Andreassen har fem ganger tidligere deltatt i Melodifestivalen. Debuten kom i 1981, da hun som en del av gruppen Sweets ‘n Chips fremførte gla’låten God morgon. Året etter var gruppen blitt en duo som bare kalte seg Chips, og med Dag efter dag vant Bettan sammen med Kikki Danielsson Melodifestivalen og endte på en fin 8. plass i den internasjonale finalen i Harrogate.

Bettan stilte solo i Melodifestivalen i 1984 med balladen Kärleksmagi, før det ble fullklaff og både nasjonal og internasjonal seier med Bobbysocks og La det swinge for Norge i 1985. Siden har det blitt ytterligere to deltakelser i Melodifestivalen for Bettan; i 1990 med Jag ser en stjärna falla og i 2002 med Vem é det du vill ha sammen med Kikki Danielsson og Lotta Engberg.

Til Expressen sier Andreassen at hun hvert år siden 2002 har blitt spurt om å stille opp i Melodifestivalen, men at hun hittil ikke har følt at det har passet. «Jeg har vært med og vunnet så mye at alt må klaffe 100%», uttaler Bettan. Og foran Melodifestivalen 2011 gjorde det altså det. «Nå stemte det både med låten og alt rundt. Det skal bli gøy, og det føles veldig bra å bli spurt og kjenne at man fremdeles har en plass i konkurransen», sier Bettan.

Melodifestival-ansvarlig Christer Björkman sier at det er «oerhört kul» å ha med Bettan i Melodifestivalen igjen, og gleder seg til gjensynet med en av de store, klassiske vinnerne.

sverige

Kilder: expressen.se, wikipedia.se
Foto: Glenn Svendsen/TV2 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien