Kroatia: Dora-festivalen blir reality-show

kroatiaEtter noen år med skuffende resultater, ikke minst da de ikke nådde finalen i Oslo i mai, går Kroatia nye veier i sin nasjonale uttakelse. Den tradisjonsrike Dora-festivalen, som tidligere har samlet mange av de mest kjente artistene i landet, blir nå omgjort til et reality-show der målet er å velge ut artisten som skal representere landet i Düsseldorf i 2011.

Som escNorge tidligere har rapportert, foreligger det planer om å flytte Dora fra sitt nåværende tilholdssted i havnebyen Opatija til hovedstaden Zagreb. I tråd med dette har den nasjonale TV-kanalen HRT nå annonsert planene for neste års konkurranse, som har fått tittelen «Let’s Go To Eurovision!»

I direktesendte TV-show fra HRTs studioer i Zagreb skal man igjennom en to måneder lang utvelgelsesprosess i beste Idol-stil kåre en heldig vinner. Først etter at showet er ferdig, vil man internt i HRT velge ut bidraget som artisten skal få fremføre i Düsseldorf. Om denne metoden vil bringe Kroatia større hell i Eurovision i fremtiden, gjenstår å se.

 

Kilde: esctoday.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien