Melodifestivalen: Programlederne annonsert – og gjensyn med Eric Saade?

SVT annonserte i dag hvem som er blitt tildelt programlederjobben for Melodifestivalen 2011. Det ærefulle oppdraget går til TV-personligheten Rickard Olsson og artisten Marie Serneholt. Samtidig går ryktene om at årets stjerneskudd i Melodifestivalen, Eric Saade, skal være klar som artist også i neste års utgave.

progledere2011

Marie Serneholt er et velkjent ansikt for de fleste Melodifestival-fans. Hun deltok i MF 2009 med poplåten Disconnect Me, men ble da slått ut i sin delfinale. De to siste årene har hun sittet som paneldeltaker i presentasjonsprogrammet «Inför Eurovision Song Contest» på SVT1. Serneholt «arver» nå programlederjobben fra sin kjæreste og samboer Måns Zelmerlöw, som sammen med Dolph Lundgren og Christine Meltzer loset seerne gjennom årets Melodifestival.

Serneholt har i de siste årene jobbet som soloartist, men slo igjennom på slutten av 1990-tallet og begynnelsen av 2000-tallet som medlem av popgruppen A-Teens. Under Melodifestivalen 2011 får hun nå oppleve et gjensyn med tidligere bandkollega Sara Lumholdt, som er en av de bekreftede deltakerne med låten Enemy.

Rickard Olsson er en kjent og rutinert programleder på svensk fjernsyn, og har tidligere hatt ansvar for programmer som «Bullen», «Söndagsöppet» og «Bingolotto». For tiden leder han spørreprogrammet «Vem vet mest» som går fem ganger i uken på SVT1. Olsson har også hatt tidligere befatning med Melodifestivalen – i 2003 var han programleder for «Tittarnas val», det daværende navnet på «Andra chansen».

I tillegg til Olsson og Serneholt vil det i hvert program dukke opp en hemmelig gjest, og SVT lover spenning, dramatikk og flere overraskelser underveis i konkurransen. 

saadeSamtidig som programlederne er bekreftet, spekuleres det videre i hvilke artister som skal delta i Melodifestivalen 2011. Siste nytt fra avisen Expressen er at stjerneskuddet Eric Saade, som havnet på tredjeplass i årets konkurranse med poplåten Manboy, akter å stille opp igjen. Saade selv vil ikke bekrefte opplysningene, men en finurlig MF-ansvarlig Christer Björkman uttaler: «Eric är en fantastisk artist som vi gärna ser i tävlingen. Det vore kul att se honom på scenen igen».

De 15 resterende bidragene til Melodifestivalen 2011 vil bli annonsert på to pressekonferanser den 22. og 29. november.

sverige

Kilder: expressen.se, poplight.zitiz.se
Foto: Sven Lindwall (Expressen) / Daniel Welle (TV2.no) 
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien