Junior Eurovision Song Contest 2010 – vurdert av 5c

JESC2010_logo-RESIZE-s925-s450-fitHer på escNorge dekker vi egentlig ikke Junior Eurovision Song Contest. Jeg har imidlertid en klasse som er veldig opptatt av JESC, og jeg synes det er viktig å støtte opp om denne interessen. De siste dagene har vi derfor spilt, og stemt, oss gjennom de 14 bidragene som skal konkurrere mot hverandre i JESC-finalen 20.november. 

Klassen består av 25 elever i alderen 9-10 år; 12 jenter og 13 gutter. Musikksmaken er MEGET variert, så alle forventet store forskjeller på hvilke sanger man likte. I noen tilfeller viste dette seg å stemme, men det var også sanger som ble likt eller mislikt av «nesten alle» Vi kåret en helt klar vinner, og en like klar (og muligens litt overraskende jumbo…)

For at prosessen ikke skulle ta så altfor lang tid valgte jeg å bruke «tommel-metoden» istedet for å stemme etter tradisjonell ESC-modell. Tommel-metode fungere slik; vi hører en og en sang. Liker du den viser du tommel opp. Synes du sangen er helt grei viser du tommel bort. Liker du ikke sangen viser du tommel ned. Enkelt og greit. Det er ingen grense for hvor mange sanger du kan like eller mislike.

Det var noen sanger som skilet seg ut i hver ende av resultatlisten; tre i bunnen og fire i toppen. Og jeg starter med bunnen. 

Helt nederst finner vi Georgia, som i år representeres av Mariam, også kjent som Baby Gaga. Hun er en av de store favorittene foran kveldens finale, men 5c likte ikke bidraget hennes. Som en av elevene uttrykte det; «Hun sier jo det samme hele tiden…». Så på vår avstemning havnet hun helt på bunnen med fire tomler opp, to bort og ikke mindre enn 19 tomler ned.

 
 

Nesten like ille gikk det med Hviterussland, som oppnådde tre tomler opp, fire bort og 18 ned. Det tredje landet som skilte seg ut i bunnen er Moldova, med to tomler opp, ti bort og 13 ned.

Helt i andre enden av resultatlisten finner vi Sverige, Serbia og Belgia, alle med 17 tomler opp. Det som skiller disse fra hverandre er tomler bort og ned. Sverige havnet utenfor pallen, på den «sure 4.plassen», med 16 tomler opp, fire bort og fem ned. På bronseplass finner vi Serbia, med 16 tomler opp, fem bort og tre ned, og andreplassen går til Belgia med 16 tomler opp og 9 bort.

Vinneren av 5c’s uhøytidelige «tommel-avstemning», og fullstendig uslåelig med ikke mindre enn 20 tomler opp og fem bort, ble Armenia. Armenia representeres i år av Vladimir Arzumayan som fremfører sin egen sang «Mama», en meget rytmisk sang med klar østlig inflytelse. Da vi spilte denne som vinner på slutten av skoledagen på fredag var det flere i klassen som helt tydelig hadde hørt flere ganger hjemme, for mange av elevene sang med, på ARMENSK!!

5c’s vinner av JESC 2010 

 Den fullstendige resultatlisten ser slik ut;
1. Armenia (se video over)
2. Belgia (se video over)
3. Serbia – Sonja Skoric – Carobna Noc/Magical Night
4. Sverige – Josefine Ridell – Allt Jag Vill Ha
5. Nederland – Anna & Senna – My Family
6. Latvia – Sarlote & Sea Stones – Viva la Dance
7. Litauen – Bartas – Oki Doki
8. Ukraina – Yuliya Gurska – Mii Litak
9. Makedonia – Anja Veterova – Eooo, Eooo!
10. Russland – Liza Drozd & Sasha Lazin – Boy and Girl
11. Malta – Nicole – Knock, Knock!…Boom! Boom!
12. Moldova – Stefan Roscovan – Ali Baba
13. Hviterussland – Daniil Kozlov – Muzyki Svet
14. Georgia (se video over)

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien