Hør alle bidragene til årets Junior Eurovision finale

I kveld klokken 20:15 går den syvende finalen av Junior Eurovision Song Contest 2010 av stabelen. I år sendes konkurransen direkte fra Minsk i Hviterussland, og det er fjorten land som skal delta. Norden er representert i konkurransen via Sverige. 

JESC2010_logo-RESIZE-s925-s450-fit

Landene som er representert er: Armenia, Hviterussland, Belgia, Makedonia, Georgia, Latvia, Litauen, Malta, Moldova, Nederland, Russland, Serbia, Sverige og Ukraina.

Ifølge arrangørene selv, den hviterussiske statskanalen BRTC, kommer showet til å bli nyskapende og spektakulært. Hva som ligger i disse ordene finner vi ut i kveld.

Den siste uken har alle deltagerne hatt øvelser, og skal vi tro en del kilder har det vært en del tekniske problemer under prøvene. 

Noe som er helt nytt i Junior Eurovision sammenheng er at programlederne, skal stå på en egen scene under hele fremføringen. Til dette har de lært seg dansetrinn som de skal utføre. 

Her er alle deltagerne i rekkefølge etter startnummer:

01 Litauen: Bartas – Oki doki

02 Moldova: Stefan Roscovan – Ali baba

03 Nederland: Anna & Senna – My family

04 Serbia: Sonja Skoric – Carobna noc/magic night

05 Ukraina: Yulia Gurska – Mii litak

06 Sverige: Josefine Ridell – Alt jag vill ha 

07 Russland: Lisa & Sasa – Boy and girl

08 Latvia: Sarlote & Sea stones – Viva la dance

09 Belgia: Jill & Lauren – Get up

10 Armenia: Vladimir Arzumanyan – Mama

11 Malta: Nicole – Knock knock, boom boom

12 Hviterussland: Daniil Kozlov – Muzyki svet

13 Georgia: Mariam Kakhelishvili – Mari dari

14 Makedonia: Anja Veterova – Eooo, eooo

Finalen sendes direkte fra nybygde Minsk arena, som har plass til 15000 publikummere under årets finale. Det er tre ganger så mye som fjorårets finale i Ukraina, der var det «bare» plass til 5000. 

minsk_arena

Årets debutland er Moldova, mens Sverige, Latvia og Litauen er land som har kommet tilbake. Sverige deltok også ifjor, men da brukte de sitt andre EBU medlem TV4. 

På grunn av mangel på interesse fra vest europeiske land, og liten vilje til å arrangere JESC neste år, skal onde tunger ha det til at dette blir den siste utgaven av programmet. 

Programmet kan du se på SVT24 klokken 20:15. Har du ikke tilgang til SVT24 kan man følge programmet direkte på JESC sin offisielle nettside, som du finner her.

Les også klasses 5c vurdering av alle bidragene her.


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien