Her er artistene til første delfinale i Ørland

logoorlandI dag har NRK endelig lettet litt på sløret når det gjelder artister til neste års Melodi Grand Prix. Alle artistene som skal delta i den første delfinalen på Ørland har nå blitt offentliggjort.

Når det gjelder musikkstiler i denne første delfinalen har man alt fra pop, rap og til urnorsk musikk. Dermed kan det virke som om ønsket til Per Sundnes om masse variasjon i mgp har gått i oppfyllelse. 

Her er artistene (i alfabetisk rekkefølge):

1. Carina Dahl – Guns & Boys
Tekst og musikk: Carina Dahl, Nanna Martorell og Hanne Sørvaag

carina_dahl_mgp_2011

Førstemann ut er Carina Dahl. Hun er datter av TNT trommeslager Morten «Diesel» Dahl. I sommer ga Carina ut sin første singel «Screw» som hun opplevde stor suksess med i Sverige og Polen. Hun sier til NRK at et av hennes beste musikalske minner er fra da hun fremførte «Screw» foran 100000 publikummere i Polen og fem millioner tv seere.

Om sitt MGP bidrag «Guns & Boys» sier hun at det er en skikkelig «girlpower» låt. Teksten handler om at man ikke lar seg vippe så lett av pinnen, er selvstendig og at man har kontroll.

Bak låten hennes finner vi blant andre Hanne Sørvaag, som nå har blitt en veldig kjent skikkelse i Melodi Grand Prix. Carina har også selv medvirket til denne låten. 


2. Gatas Parlament – Jobbe litt mindre og tjene litt mergatas_parlament_mgp_2011
Tekst og musikk: Gatas Parlament og Jester(Alex Molkom) 

Gatas Parlament var det aller første ryktet rundt hvilke deltagere som skulle være med i MGP 2011. Den gangen benektet de alt sammen, men nå er altså deltagelsen bekreftet. 

Gruppen ble dannet i 1993, og er kjent for sine politiske tekster. Gatas Parlament består av tre følgende medlemmer: Aslak Borgersrud, Elling Borgersrud og Martin Raknerud. De sier selv at med sin deltagelse i Melodi Grand Prix ønsker de å endre verden.

Som tidligere skrevet er gruppen kjent for sine politiske tekster. Mest oppsikt vekket de i 2000 da de fremførte en sang, der de viste sin avsky til monarkiet, med kronprins Haakon tilstede. 

MGP bidraget deres blir beskrevet som en «trekkspill basert rap». Gruppens hovedartist Aslak Borgersrud har i høst vært å se på NRK1 som deltager i programmet «Maestro».


3. Helene Bøksle – Vardlokk
Tekst og musikk: Cecilie Larsen, Helene Bøksle, Sindre Hotvedt og Knut Avenstroup Haugen. 

helene_bksle_mgp_2011

Tredjemann ut er kjent for sin særegne norske stil. Allerede som 13 åring sto hun på scenen, og det var under nobel konserten. Helene Bøksle sier at hun alltid har hatt lyst til å delta i Melodi Grand Prix, men det var først nå hun følte tiden var inne.

Helene har tidligere deltatt i «kjempesjansen«på NRK, hvor hun kom på en fjerdeplass i finalen. Pengene hun vant brukte hun til å sette opp forestillingen «Elverhøy» i Kristiansand, og dette ble en tradisjon som hun har gjort hvert år siden. 

I 2006 ga hun ut albumet «Elverhøy» som ble en stor suksess for artisten, etter dette har hun fulgt opp med to andre albumer, der i blant en juleplate. 

Om sitt MGP bidrag «Vardlokk» sier hun at sangen handler om den tiden kristendommen og åsatro kjempet om Norges sjeler. Og med sitt bidrag ønsker hun å fortelle et eventyr og vise et drama i fire akter.


4. Sie Gubba – Alt du vil ha
Tekst og musikk: Magne Almås og Petter Øien 

sie_gubba_mgp_2011Fjerdemann ut er dansebandet Sie Gubba fra Trøndelag. Bandet består av seks følgende medlemmer: Petter Øien – Vokal/gitar, Reidulf Wormdal – Tangenter, Morten Hølås – Fele, Håvard Soknes – Trommer,Leif Arne Olaussen – Bass og Magne Almås – Elektisk gitar.

Bandet ble startet i 1995, og ga ut sitt første album i 1998. Tilsammen har de gitt ut syv album. Fram til sitt gjennombrudd med albumet «Sie Gubba» i 2006 spilte de på lokale puber rundt omkring. Førstesingelen fra albumet «Sånn e livet» lå hele 20 uker på vg lista, og var starten på en karriere som et kjent danseband. 

Om sitt MGP bidrag «Alt du vil ha» sier de at det er en folkelig låt, som kommer til å få flere mennesker til å sette pris på countrysjangeren, eller køntrisjangeren som de selv uttaler det. 


5. Sichelle – Trenger mer
Tekst og musikk: Christine Dancke 

sichelle_mgp_2011

Sichelle er den femte artisten som skal delta i delfinalen på Ørlandet, og i år er hun ute etter revansj, som hun selv sier.

Sichelle gjorde braksuksess med den norske r`nb singelen «F*ck deg» i 2007. Debutsingelen lå 19 uker på vg lista, og ble en skikkelig landeplage. Etter dette fulgte hun opp suksessen med flere norske rnb låter, blant annet «Min» og «Freaky«. Sichelle deltok i Melodi Grand Prix i 2009 da med en engelsk låt som het «left/right«. Hun gikk ikke videre fra denne delfinalen.

Artisten selv sier at hun har lært mye om det å være med i MGP. Om sitt bidrag «Trenger mer» sier Per Sundnes at det er «den friskeste dansemusikken». Antagelig i stil med Sichelles aller siste singel «kun for meg»


6. Use me – Daisyuse_mgp_2011
Tekst og musikk: Jim Andre Bergsted 

Poppønk gruppa Use me fra Moss er deltakere nummer seks. Gruppen består av fem følgende medlemmer: Jim Andre Bergsted, Michael Markussen, Martin Thomassen, Vetle Paulsen og Pettter Gravningsmyhr. 

Gruppen ble dannet i 2005 men det er vokalist Jim Andre Bergsted er den eneste som er igjen fra den gangen. Dette er en ganske ny sammensetning av medlemmer, men de har funnet sin stil i musikk som er i samme stil som «Green day» og «Blink 182». 

De ser på sin deltakelse i Melodi Grand Prix som en unik mulighet til å bli sett, og beskriver bidraget sitt på følgende måte; En ballade, som passer for en 18 åring med kjærlighetssorg eller en etablert 40 åring. Låten ble til nesten på impuls, og de andre likte den så bra at de ønsker å dele «Daisy» med hele Norge.


7. Åste & Rikke – Not that easy
Tekst og musikk: Rikke Normann 

ste__rikke_mgp_2011

De to siste deltagerne ut er Åste & Rikke. Åste Hunnes Sem er kjent fra Idol i 2007 da hun bergtok hele landet med sin store stemme. Rikke Normann koret for Mira Craig under hennes deltakelse ifjor, og har også deltatt i NRKs «Kjempesjansen». 

Jentene kjenner hverandre fra før av, og har blant annet sunget sammen i en gruppe som heter «Sisters of soul». De er begge to for tiden opptatt med å arbeide på sine debutalbumer, og da er jo Melodi Grand Prix en glimrende mulighet for litt markedsføring.

Om sitt bidrag «Not that easy» forklarer jentene at sangen handler om å gjøre en god gjerning, men som gjør alt verre. Melodien til sangen skal være inspirert av Marvin Gaye og Stewie Wonder. 


Det var altså de syv deltagerne i den første delfinalen på Ørland, som skal skje den 15 januar. Men følg med, for NRK slipper artister til MGP 2011 fortløpende. 

Alle foto er hentet fra Nrk.no

mgplogo

     

    Del:
    Relaterte artikler
    Malmø
    2024: Alle låtene
    Intervjuer
    2024: Bekreftede land
    Vi teller ned til Eurovision 2024
    Dager
    Timer
    Minutter
    Utforsk historien