Kulturdepartementet betaler Eurovision regning

I dag ble det klart at kulturdepartementet betaler for NRK sin sikkerhetsregning etter Eurovision Song Contest i mai. Dette har regjeringen bestemt, og regningen skal betales ved hjelp av økte bevilgninger over budsjettet. 

Det har lenge vært krangel mellom NRK og departementet om denne regningen.

NRK har hele tiden ment at denne summen skulle dekkes av kulturdepartementet, men de har igjen avvist kravet. Nå har det altså blitt en løsning i saken. NRK betalte nemlig hele regningen på 10 millioner kroner til politet tidligere i år.

Den gangen uttalte de at de håpet kulturdepartementet dekket 7,5 millioner. Kulturminister Anniken Huitfeldt sa følgende i en pressemelding: «Det er sjelden vi har denne typen arrangementer i Norge. I dette tilfellet vurderte politiet det slik at det var behov for ekstraordinære sikkerhetstiltak. Regjeringen foreslår derfor at NRK på grunn av denne vurderingen får dekket disse kostnadene».

Vedtaket har allerede vekket harme hos Bjørn B Jacobsen, som er rådgiver for større festivaler i Norge. Han mener det er forskjellsbehandling, for festivalene får ingen støtte til sikkerhetsopplegget. 

Kilde:
Nrk.no
Regjeringen.no
P4.no 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien