Det spøker for Slovakias deltakelse

slovakiaEt av de minst suksessfulle landene i ESC-sammenheng, Slovakia, ga tidligere i høst uttrykk for at de ønsket å satse videre på Eurovision. Men nå tvinger økonomiske problemer TV-kanalen STV til å gå nye veier for å spare penger, og dermed henger deltakelsen i Düsseldorf i 2011 i en tynn tråd.

Ifølge interne kilder i STV er kanalen grunnet pengemangel tvunget til å slå seg sammen med radiokanalen Slovensky Rozhlas fra årsskiftet, noe som skal være bestemt på regjeringshold i landet. Et nytt selskap, Rozhlas a Televizia Slovenska (RTS) vil erstatte de to separate kanalene. På denne måten håper kulturdepartementet i Slovakia å spare inntil 1,7 millioner euro.

Omorganiseringen av disse kanalene i Slovakia betyr dårlig nytt for en eventuell ESC-deltakelse. «Det er lite sannsynlig at vi kommer til å delta,» sier Denisa Dzunková, en av direktørene i STV. Men foreløpig er ingen endelig avgjørelse fattet, og frem til fristen for påmeldelse til EBU går ut den 15. desember er det fortsatt et lite håp for slovakisk deltakelse i Düsseldorf i mai.

Diskuter saken videre på escNorges forum.

Kilde: oikotimes.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien