Spania vil ha Chenoa

spaniaTidligere denne måneden kunne det spanske nettstedet eurovision-spain.com avsløre at de hadde hatt en leserundersøkelse på sin hjemmeside, hvor spanske ESC fans kunne si sin mening om hvilken artist de ville skulle representere Spania i Düsseldorf.

Artisten som flikk flest stemmer var Chenoa eller María Laura Corradini Falomir, som hun ble døpt i Rio del Plata i Argentina for 35 år siden. Hennes ekstremt musikalske familie flyttet til den spanske ferieøya Mallorca da Maria Laura var 7 år og hun begynte å synge profesjonelt sammen med foreldrenes orkester da hun var 16 år.

Da RTVE startet sin musikalske suksess “Operatión Triunfo” i 2001, var Chenoa en av deltagerne og selv om hun ikke vant, ble hun lagt merke til. Hun deltok i koret bak Rosa, som representerte Spania i ESC i 2002 og hun gav ut sitt første album samme år. Siden den gang har det kommet ytterligere fem album og hun har mottatt en rekke priser, høstet jubel i USA og Latin- Amerika og har i Spania alene solgt over 1 million album. Det er ikke uvanlig at Chenoas musikk, som kan beskrives som spansk pop, er å finne på første plass på spanske og Latin Amerikanske hitlister. En av hennes ballader ble bl.a. oversatt til engelsk og sunget av vår egen Maria Arredondo på en av hennes album.

Nå har en av Latin-Amerikas større komponister, den spansk-venezuelanske William Luque, meddelt at han veldig gjerne ser at Chenoa synger hans melodi om hun blir valgt til å representere Spania i 2011. De to har tidligere samarbeidet med stor suksess, men William Luque er også klar over at utvelgelsesmetoden i år er ny og at artist og melodi velges separat. Skulle hans melodi vinne håper han uansett artist at melodien blir løftet til de høyder den fortjener. At artisten i år heter Chenoa håper både William Luque og det spanske folk. Med andre ord får vi håpe at RTVE tar folkets ønske til etterettning og velger Chenoa som et av wildcardene.

Andre artister som er ønsket av spanjolene er Soroya Arnales (ESC 2009), Rosa (ESC 2002) Maria Isabel (vinner av ESCJ 2004) og Mirela (deltok i den nasjonale finalen i 2007 og 2009)

Nedenfor kan du høre noen av Chenoas hits, bla «Duele» fra juli 2009 og «Cuando Tu Vas»

{youtube}Kiy2-QcCuoA&feature=channel{/youtube}

{youtube}xZHBQjLj_dw{/youtube}


Kilde:eurovision-spain.com, esctoday.com


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien