Diskvalifikasjon i Melodifestivalen

Bare timer etter at det komplette artistoppsettet til Melodifestivalen 2011 var offentliggjort, kom sjokkbeskjeden: Et av bidragene er diskvalifisert. Det dreier seg om Anders Fernettes Don’t Stop, som skulle deltatt i den fjerde delfinalen i Malmö den 26. februar.

fernettedisket

Poplåten Don’t Stop er skrevet av Carl Falk, Kristian Lundin og JC Chasez fra boybandet N’Sync, og rett etter at det ble klart at bidraget var plukket ut til Melodifestivalen 2011, dukket det opp lenker til låten på Internett, blant annet på MySpace og YouTube. Her kan Don’t Stop høres fremført av nettopp JC Chasez.

SVT har meget strenge regler for offentliggjøring av bidrag, og beslutningen kom derfor raskt i løpet av ettermiddagen: Don’t Stop er diskvalifisert fra konkurransen. Fernette og låtskriverne har nå fått en uke på seg til å komme opp med en ny låt.

«I dette tilfellet har vi valgt artist og opphavsmenn i en felles enhet, og hvis de kan levere en like bra låt er de velkomne til å delta. De har omtrent en uke på seg», uttaler MF-ansvarlig Christer Björkman. Skulle de mot formodning ikke makte oppgaven, vil deres plass i den fjerde delfinalen trolig gå til et av bidragene som helt på tampen røk ut av Björkmans endelige deltakerliste. 

sverigeFernette vant Fame Factory i 2003 under navnet Anders Johansson, og har blant annet gitt ut tre album og en rekke singler. Melodifestival-deltakelsen var tenkt å være hans comeback i rampelyset, men hva som skjer videre gjenstår å se.

Kilde: svt.se, poplight.se
Foto: Per Olov Jernberg / poplight.se
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien