Her er artistene til tredje delfinale i Skien

Bidrag og artister for den tredje delfinalen i Skien er nå klare.

Delfinalen i Grenland ser ut til å bli et sammensurium av stilarter, fra pop, rock til rockabilly og death metal. I tillegg kan vi minne om at Grethe Svensen har bakgrunn fra Oslo Gospel Choir… Les mer om samtlige artister her (tilfeldig rekkefølge):

grethesvensenoff1. Grethe Svensen: «Like Dreamers Do»

Veteran i norsk musikkliv som hadde stor suksess gjennom hele 90-tallet, og ble ofte sammenlignet stemmemessig med danske Hanne Boel. I 1995 hadde hun en årets største norske slagere med «You Drive Me Crazy».

Bidraget er skrevet av Grethe selv, i samarbeid med Tommy Berre og Simon Walker.


gilrhappynrk2. Girl Happy: «SOS»

«Dansbar pop» fra Bærumsbaserte Girl Happy, som kanskje best huskes som oppvarmere for a-has store konsert i Frognerparken i 2005.


3. The BlackSheeps: «Dance Tonight»

Tar steget opp fra MGPjr til MGPsr. Kvartetten har skiftet ut halve besetningen siden den gang – med Agnete Johnsen og Emelie Nilsen som frontkvinner. Vi merker oss at bidraget er på engelsk. Jentene står selv bak bidraget.

blacksheepsmbn

Foto: MBN


nooranooroff4. Noora Noor: «Gone With the Wind»

Et kobbel av låtskrivere står bak dette bidraget: Simone Larsen, Moh Denebi, Jennifer Brown og Bjørn Djupström.

Noora Noor kan sies å være en av de mest spennende artistene i Norge, med en karriere på forskjelige fronter det siste tiåret. Hun har samarbeidet med Stargate, samt fikk i fjor en Spellemannspris for albumet «Soul Deep».


5. Susperia: «Nothing Remains»

Susperia er bandet til tidligere Dimmu Borgir-trommist «Kenneth «Tjodalv» Åkesson». «Melodiøs death metal» er kanskje en betegnelse som passer gruppa – så her advares det mot dype gitarer, røyk og pyros…

supheriaoff

Foto: Kjell Ivar Lund/susperia.no


stellamoff6. Stella Mwangi: «Haba Haba»

Norsk-kenyansk jente, som har oppnådd stor suksess i afrikanske land som Gambia, Senegal og Kenya. «Haba Haba» vil trolig sette danseføttene i gang i Skien i januar.


 7. The Lucky Bullets: «Fire Below»

Rockabilly-gruppe som (selvfølgelig) debuterte med en debut-single på vinyl… Vi får se om låten er like gjennomført som bandet, der medlemmene har tatt navnene Tank Harvey, Jimmy Dapper, Butch Comet og Ace Dynamite… 

luckybulletsoff

Diskuter bidragene på forumet!


Kilder: NRK, YouTube, wiki, Myspace, offisielle hjemmesider. Bilder: NRK, off .

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien