Møt programlederne for ESC 2011

For noen minutter siden ble de tre programlederne for ESC 2011 presentert. De utvalgte er Stefan Raab, Anke Engelke og Judith Rakers. Det er TV-stasjonen NDR som bekrefter dette.

programledere_2011


Tyskland velger altså å gå i Norges spor og velger seg tre programledere, noe Israel allerede prøvde ut i 1999 da finalen gikk i Jerusalem.

Anke Engelke er født i Canada og er flerspråklig. Hun snakker flytende tysk engelsk og fransk. Anke er videre en høyt profilert TV og radio presentatør i Tyskland.

Judith Rakers er et av ansiktene i Tysklands mest sette nyhetsprogram «Tagesschau», hun har jobbet i NDR som radio og TV vertinne og også jobbet som TV-skriben.

Stefan Raab behøver kanskje ikke den store presentasjonen for oss ESC nerder. Han deltok i 2000 for Tyskland med melodien”Wadda hadda dude da” og skrev Tysklands bidrag i 1998 og 2004. Han var som de fleste vet hjernen bak den tyske utvelgelsen i fjor og var med å føre Lena Mayer-Landrut til topps i Oslo. At Stefan er programleder i Düsseldorf er derfor ingen overraskelse.

Det er med andre ord tre personer med stor og bred mediabakgrunn som skal lede det over 3 timer lange finaleshowet samt to semifinaler og etter deres bakgrunn å dømme kan det virke som om scenen kommer til å være i trygge hender.

Finalen i Eurovision Song Contest finner sted i Düsseldorf den 14 mai 2011. Semifinalene er satt til den 10 mai og 12 mai.

Kilde: NDR
Foto: NDR.de 


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien