Aurela Gaçe til Düsseldorf for Albania

aurela_gace_fotoDen 49. utgaven av den tradisjonsrike Festivali i Këngës gikk av stabelen lørdag kveld, og vinneren ble en av storfavorittene, Aurela Gaçe med låten Kënga ime (Min sang). Hun får dermed æren av å representere Albania under Eurovision Song Contest i mai.

Aurela, som er en av de mest kjente kvinnelige artistene i sitt hjemland, vant en klar seier foran Alban Skenderaj & Miriam Cani på andreplass og Saimir Braho på tredje. Dette er Aurelas tredje seier i Festivali i Këngës, men siden de to første kom før Albania begynte å delta i Eurovision Song Contest, blir dette første gang hun får representere landet sitt internasjonalt.

Selve finalen ble en velregissert affære der de 18 bidragene ble fremført på rekke og rad, kjapt introdusert av tre proffe programledere som unngikk enhver form for utenomsnakk. Bidragene ble godt fremført av de ulike artistene, og det var lite falsksang å spore. Et live orkester ga ekstra fylde til låtene, og på en videovegg bak artistene ble det vist ulike bilder og filmsnutter som passet til budskapet i den enkelte sangen.

Etter at samtlige 18 bidrag var fremført, kom fjorårets seierherre Juliana Pasha på scenen og fremførte sin vinnerlåt It’s All About You på en blanding av albansk og engelsk. Mens vi ventet på resultatet fremførte så de tre programlederne ulike kjente sanger, og så kom en låt med fem tidligere vinnere – Juliana Pasha, Olta Boka, Frederik Ndoci, Luiz Ejlli og Anjeza Shahini.

Under avstemningen ga hver av de syv jurymedlemmene poeng i Eurovision-stil, fra 1-8, 10 og 12. Aurela Gaçe fikk 12 poeng fra seks av de syv, og 10 poeng fra den siste, og kunne innta scenen og fremføre låten sin igjen som soleklar vinner. 

Vinnerlåten kan lyttes til på http://www.youtube.com/watch?v=BVd0rMyUTU8.

Albania har lange tradisjoner for å omarbeide vinnerbidragene sine før Eurovision, så Kënga ime vil høyst sannsynlig gjennomgå forandringer før den endelige versjonen er klar. albania

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien