Hotel FM representerer Romania i 2011

Det nye året var knapt en time gammelt da Romania som tredje land hittil valgte sin kandidat til ESC 2011. Etter en maratonsending av de sjeldne kunne gruppen Hotel FM innta scenen som seierherrer med sin fengende poplåt Change.

Romania sparte ikke på noe i sin over fem timer lange ESC-nyttårssending. Her krydde det av gamle ESC-stjerner, ulike underholdningsinnslag, fest og moro, og mye bra musikk. Spesielt Mr. Eurovision himself, Johnny Logan, stod sentralt i showet, og han fremførte mange av sine både nye og gamle hits, deriblant hans tre Eurovision-vinnerlåter, What’s Another Year, Hold Me Now og Why Me?

Også Niamh Kavanagh og Chiara Siracusa opptrådte underveis i showet, i likhet med programlederne Paula Seling og Ovi Martin. De fire gjorde også en versjon sammen av ABBAs klassiker Happy New Year.

Innimellom all mimringen og festivitasen fikk de 13 utvalgte artistene fremføre sine låter, i det store og hele stødig og greit, selv om det ble rapportert om noe falsksang underveis. Og etter mye om og men kom poengene fra folkets telefonstemmer og fra juryen, som blant annet bestod av gjesteartistene Johnny Logan, Niamh Kavanagh og Chiara Siracusa.

Gruppen Hotel FM vant jurystemmene og kom på andreplass bak balladen Open Your Eyes blant publikumsstemmene. Dermed vant de konkurransen sammenlagt, og får reise til Düsseldorf i mai for å representere de rumenske fargene i Eurovision med poplåten Change.

Den endelige resultatlisten ble seende slik ut (televoting-poeng + jury-poeng)

1. Hotel FM – Change – 10 + 12 = 22 p.
2. Distinto, Ianna & Anthony Icuagu – Open Your Eyes – 12 + 5 = 17 p.
3. Directia 5 – Cinema Love – 7 + 10 = 17 p.
4. Mihai Alexandru feat. B-Body & Soul – Bang Bang – 8 + 8 = 16 p.
5. Laurentiu Cazan – We Can Change The World – 5 + 7 = 12 p.
6. Laeticia – Dreaming Of You – 4 + 6 = 10 p.
7. Blaxy Girls – It’s So Fine – 6 + 0 = 6 p.
8. Adi Cristescu – One By One – 2 + 2 = 4 p.
9. Dan Helciug – My Facebook Girl – 0 + 4 = 4 p.
10. Claudia Pavel – I Want U To Want Me – 3 + 0 = 3 p.
11. Dalma – Song For Him – 0 + 3 = 3 p.
12. Silvia Stefanescu – I Can’t Breathe Without You – 1 + 1 = 2 p.
13. Rallsa – Take Him Down – 0 + 0 = 0 p.

Gruppen Hotel FM ble dannet i 2005, og består for tiden av David Bryan (vokal), Gabriel Baruta (piano og backingvokal) og Alex Szus (trommer). Baruta er komponisten bak Change, og har skrevet teksten sammen med Alexandra Ivan. Vokalist David Bryan er for øvrig britisk statsborger, fra Newton Aycliffe i Nordøst-England.

Hotel FM deltok i sin andre nasjonale finale i Romania, etter å ha havnet på 4. plass i 2010-konkurransen med balladen Come As One. I år gikk de altså helt til topps, og kunne reise hjem med et spesiallaget trofé og en splitter ny bil i BMW 3-serien. Nå blir det spennende å se om de i Düsseldorf kan leve opp til Paula & Ovis flotte tredjeplass fra finalen i Telenor Arena. romania

Foto: Hotel FM Facebook

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien