Hør de fem første semifinalistene fra Island

islandPå lørdag er det første semifinale i Söngvakeppni Sjónvarpsins, og i dag ble de fem bidragene som skal konkurrere da sluppet. Vi finner alt fra store ballader til reggae, med et par litt mer rocka bidrag, så den musikalske bredden er som alltid ivaretatt.

Låtene kan høres på RÚV sin hjemmeside.

Den første sangen er en ballade som starter stillferdig men vokser seg stor etter hvert. Den fremføres av Erna Hrönn og heter «Ástin mín eina».  Bidraget er skrevet av Arnar Ástráðsson, som debuterer i Söngvakeppni Sjónvarpsins. Erna har derimot vært med flere ganger, både som vokalist og korist. Hun har blant annet koret bak både Yohanna i Moskva og Hera i Oslo.

Det andre bidraget heter «Ef ég hafði vængi», og det er både skrevet og fremføres av Haraldur Reynisson, som også debuterer i år. Denne sangen er vel nærmest en rockecountryballade, og i stil minner den ganske mye om musikken til Bubbi Morthens, som er en av Islands mest folkekjære artister. Mange regner med at det kan være en stor fordel.

Bidrag nummer tre er semifinalens roligste sang. Den heter «Elísabet» og fremføres av Pétur Örn Guðmundsson, som også har skrevet sangen. Pétur debuterer som solist og låtskriver, men er allikevel ikke noen novise i Söngvakeppni Sjónvarpsins. Han har nemlig vært korist på islandske bidrag ikke mindre enn fire ganger siden 2000.

Fjerde sang er en veldig islandsk rockeballade som heter «Huldumey». Den fremføres av Hanna Guðný Hitchon, og er skrevet av Ragnar Hermannsson. Begge er med i Söngvakeppni Sjónvarpsins for første gang i år.

Siste semifinalist er nok den som skiller seg mest ut i dette heatet. Det er en reggae, noe som ikke er direkte dagligdags i Söngvakeppni Sjónvarpsins. Det er Ingvi Þór Kormáksson som har laget bidraget, som fremføres av Böddi og JJ Soul Band. I motsetning til de øvrige låtskriverne i denne semifinalen er Ingvi slett ingen debutant i denne sammenhengen. Han var nemlig med både i 1991, 93, 03 og 06.

Kilde; ruv.is

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien