Gatas Parlament går for seier

gatasI flere år har det gått rykter i forkant av MGP om at Gatas Parlament skulle være en av artistene i line-up’en, men det har alltid blitt avkreftet. Fram til å år, altså. Til slutt viste ryktene seg å stemme, og bidraget de skal delta med heter «Jobbe litt mindre og tjene litt mer». De færreste kan vel være veldig uenig i den titlen?

Gatas Parlament er en rap-gruppe skriver sterkt politiske tekster fra langt ute på venstre fløy, som for eksempel «Bombefly», og også «Jobbe litt mindre og tjene litt mer» har et klart politisk budskap. Bidraget er derimot ikke så renheklet rap/hip hop som det vi er vant til fra deres side. Her hører vi trekkspill og tangorytmer frembringt av Stian Carstensen og en heftig basslinje fra Ole Marius Melhuus.

 
 

Gatas Parlament består av Elling og Aslak Borgersrud og Martin Raknerud, bedre kjent som DJDon Martin, som begynte å spille sammen i 1993. Den første plata deres, EP’en «Autobahn til Union», kom ut året etter, i forbindelse med EU-avstemningen senere samme år. Dette var historiens første hip-hop-plate på norsk. Siden den gang har det blitt en mengde singler, ytterligere fire EP’er, to gateplater og fire album. De vant Alarmprisen i klassen hip hop for sitt første album «Holdning over Underholdning» i 2003. Hør tittelkuttet under. I tillegg er Gatas Parlament et meget populært liveband. 

Utdypende informasjon om gruppen kan dere finne i denne biografien på deres hjemmeside.

gatasnrk

Kilde; gatasp.no
Bilder; gatas.no, nrk

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien