Norsk dance fra Sichelle

sichelleHun deltok i 2009 i MGP med låten «Left/Right» og ble der slått ut i delfinalen. I år er Sichelle Mcmeo Aksum tilbake på norsk med  den dance-påvirkede låten «Trenger mer».

Til tross for navnet, er Sichelle ekte Oslo-jente – oppvokst på Ullevål Hageby. Hun har røtter fra den karibiske øya Grenada, der faren opprinnelig kommer fra.

Tidlig opptatt av dans og teater, deltok Sichelle gjennom oppveksten både i teateroppsetninger og danset også i en periode ved Det Norske Dansesenteret. Ved slutten av videregående tok derimot karrieren hennes en ny retning – hun ble da valgt av produsent David Eriksen til å synge en norsk versjon av en dansk innspilling av Anne David: «Fuck deg».

Låta ble en stor suksess i 2007/08 og toppet VG-lista i tre uker. Den fikk også en god del kritikk, ikke grunnet låttittelen, men pga likheten med den amerikanske R&B-artisten Eamon’s «Fuck It» fra 2004.

Den ble allikevel nominert til Årets Hit på Spelemann 2008, og singlesalget stanset på hederlige 10 000 eksemplarer.


 

Seinere i 2008 fulgte debutalbumet «Sichelle», som inneholdt et par singler til i «Min» og «Freaky», uten at hun oppnådde i nærheten samme suksess som førstesinglen, til tross for en god del radiospilling.

I 2009 i den tredje delfinalen av Melodi Grand Prix, opptrådde Sichelle på engelsk med «Left/Right», men ble slått ut allerede før Siste-sjansen.

I morgen, lørdag, har hun startnummer seks med «Trenger mer» – og har fått til dels positive tilbakemeldinger for låta, blant andre av Dagbladets anmelder.

sichelle

Om det holder i sterk konkurranse med seks andre håpefulle, får vi vite rundt kl 21:00 lørdag.


* Sichelle på Facebook (link)

‘ Hjemmeside (link)

Kilder og bilde: wiki, sichelle.com, Nrk. Offisielt pressebilde: NRK

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien