Oppvask i Hellas

Thellasidligere i uken offentliggjorde RTE hvilke artister som var aktuelle for den greske nasjonale finalen. ERT har i år hatt et samarbeid med greske plateselskap, som har tilbudt artister til konkurransen.

ERT har så gått igjennom tilbudene og valgt artister ut i fra dette. Nå viser det seg at de to kjente greske artistene, Yannis Savidakis (Cyprus 1989) og Theocharis Ioannides, sine plateselskap hadde sendt ERT tilbud om å benytte seg av disse to artistene. Men tydeligvis har disse tilbudene blitt vraket av ERT allerede i den innledende fasen.

Yannis Savidakis og Theocharis Ioannides ble rasende da de ikke var valgt ut til finalen og beskyldte ERT for en lukket og hemmelig utvelgelsesprosedyre, som ikke tålte dagens lys. Denne saken har toppet de greske nyhetene de siste tre dagene og i dag gikk altså ERT ut og erklærte at de tillot at disse to artistene sendte inn sine søknader igjen, for ny gjennomgang i neste uke. Så mye for den den utvelgelsen som allerede er gjort.

Mange tror at dette ikke vil spille noen rolle for den utvelgelsen som ERT har offentliggjort, men at ERT er ute etter å roe gemyttene og den dårlige omtalen i media. Men noe muffens må det være et sted, for før startlisten var offisiell gikk Theocharis Ioannides ut i media og erklærte at han var valgt ut til finalen. Og hvorfor skulle ERT gi etter for press fra to artister om de ikke hadde noe å skjule?

Følg med på Hellas sin vei til Düsseldorf her på escNorge, vi holder våre lesere oppdatert på denne fascinerende historien.

Kilde: oikotimes.com

 


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien