Vulkanutbrudd og lyse netter til finalen i Söngvakeppni Sjónvarpsins

islandSom ventet fikk Jóhanna den ene finalebilletten fra den andre semifinalen i Söngvakeppni Sjónvarpsins, med balladen «Nótt». Den andre finaleplassen tok Matthías og Erla Björg med rockeopera-bidraget «Eldgos».

I en semifinale som var sterkt dominert av ballader var det kanskje ikke overraskende at «Eldgos» fikk mange stemmer. I tillegg handler teksten om det dramatiske utbruddet i vulkanen Eyafjallajökull, noe alle islandinger har et forhold til. Bidraget minner heller ikke så rent lite om et vulkanutbrudd…

Jóhanna har vært favoritt til å vinne Söngvakeppni Sjónvarpsins helt siden det ble kjent at hun skulle delta, og i og med kveldens resultat er hun et skritt nærmere det målet.

Så langt ser altså finalen slik ut;
«Ástin mín eina» – Erna Hrönn 
«Ef ég hefði vængi« – Haraldur
«Nótt» – Jóhanna
«Eldgos» – Matthías og Erla Björg

Det ble også klart etter sending at avdøde Sigurjon Brinks bidrag «Aftur heim» vil bli fremført i den neste delfinalen, og at den er fortsatt er med i konkurransen. Det er venner av Sigurjon som skal fremføre sangen, etter at hans familie skal ha bedt om det. 

Neste lørdag er det tredje og siste semifinale på Island, og da skal de to siste finalistene kåres.

Kilde; ruv.is

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien