Israel: Flere detaljer og mulige aktuelle deltagere er klare

israelI Israel er nå flere detaljer og mulige artister til deres Kdam finale 8 mars offentliggjort. Dette skjer etter en periode med mye kritikk om hemmeliggjøring fra kulturkomiteen i Knesset.

Det har lenge vært stille fra Israel, et land med dype Eurovision tradisjoner. I forrige uke ble det klart at IBAs håndtering av Kdam, landets nasjonale finale, skulle bli tatt opp i det israelske parlamentet Knesset. Lederen av kulturkomiteen uttrykte stor bekymring rundt det han kalte hemmeliggjøring og uprofesjonell håndtering av IBA. 

Han var bekymret for at eventuelle artister ikke ville få nok tid til å forberede seg for en deltagelse og til å gjøre promotering i andre europeiske land. Det ble også klargjort at Eurovision er en unik mulighet for Israel til å vise en annen side av landet, enn den som vi vanligvis hører om i media. 

Etter dette har ting skjedd lynraskt i IBA. Datoen for Kdam er 8 mars, og det vil bli en finale med ti deltakere. Disse ti deltakerne vil bli invitert av IBA. Store superstjerner i Israel som Maya Buskila og Vladi Blayberg har takket nei, men en del andre kjente artister skal ifølge ryktene ha takket ja. 

Blant disse artistene finner vi:

Nikka, som er transseksuell, og en stor stjerne i landet. 
Metal bandet Orphaned land, som er meget kjente i Syria, Tyrkia og Jordan.
The sisters en annen kjent duo, som det hevdes skal delta med en sang skrevet av Tvzika Pik, som også står bak Dana Internationals 1998 vinnerbidrag.

Det skal også være flere andre kjente artister i den Israelske musikkbransjen som skal delta. Det har foreløpig ikke kommet noe offisiell bekreftelse fra IBA, men det ventes en uttalelse kort etter tirsdag klokken 19:00(lokal tid) da fristen for å melde seg på er gått ut.

Israel skal delta i semifinale 2 i Düsseldorf.  

Kilde: esctoday.com, iba.net.il

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien