Grethe Svensen tilbake i søkelyset

grethesvensenoff

Grethe Svensen var en av landets mest solgte kvinnelige artister på 90-tallet. I Skien er hun tilbake i søkelyset etter noen rolige år borte fra scene og studio.

Eller er hun nå det? Vi skal ikke lengre tilbake enn til 2009 for å finne Grethes foreløpige siste album, «Maybe What You Need».

 Opprinnelig fra Sauda, vokste Grethe Svensen opp i Haugesund. Hun vant en stor talentkonkurranse i 1985, og fra 1988 ble hun fast medlem og solist i det da nystartede Oslo Gospel Choir.

Det var gjennom koret hun ble oppdaget av BMG, og hennes første to album «The Right To Sing» (1992) og «Love Of A Woman» plasserte henne på en unik gren i norsk pop: Midt mellom kommersiell pop og soul, noe som den gang var helt uvanlig i norsk musikk.

Gode kritikker førte til godt plateselskap, og spesielt debuten «The Right To Sing» ble en storselger.

I 1995 samarbeidet hun med briten Bob Sergeant, som tidligere hadde hjulpet The Monroes som produsent. Resultatet fra albumet «Yours Beuty» ble en av sommerens største radiohits i «You Drive Me Crazy» og nok en gullplate.

Hør You Drive Me Crazy på WIMP (link)

1997 var året for litt større kontroll over låtmateriellet. Igjen solgte albumet, denne gang titulert «24 Hrs» bra, men kom ikke opp til salgstallene fra de første utgivelsene. «Catwalk» i 1998 var nesten eksperimentell i formen, med norske tekster til gamle, tyske kabaretlåter.

Etter dette roet Grethe litt ned på studio-arbeidet og konsentererte seg om oppdrag hjemme i sørvest, blant annet en hyllest til hjemstedet Sauda i samarbeid med Bjørn Eidsvåg – og inn i det nye tiåret, fikk hun rollen som Fantine i «Les Miserable» som hun to somre etter hverandre på Moster Amfi på Bømlo.

Etter noen stille gjorde Grethe et litt stille comeback med albumet «Maybe What You Need», før hun nå altså er klar for sin første MGP-opptreden.

grethesvensen

I Skien er har hun startnummer fire med det delvis selvskrevne bidraget «Like Dreamers Do».


Stem på din favoritt av Skiens-låtene!

Les alt om Skiens-finalen her (link)!

{pollxtbot id=31}

{pollxtresultbot id=31}

Oppdater siden for resultat.


* Grethe Svensen på Facebook (link)


Kilder:  nrk, mic.no, wiki, vg

Bilde: Facebook, Pressebilder: NRK

Del:
Relaterte artikler