Friske takter fra Stella Mwangi

stellamoff

Med bakgrunn i hip-hop og tradisjonelle afrikanske rytmer, inntar Kenya-fødte Stella Mwangi Skien med den humørfylte og rytmiske «Haba Haba».

Det skjer fra en artist som i grunnen er nokså ukjent i norske medier, men desidert større i land som Kenya, Gambia og Senegal.

Stella og familien kom til Norge før hun startet skolen, og allerede som 11-åring var hun aktiv i det raskt voksende hip-hop-miljøet. Hennes første plateutgivelse kom allerede året etter, i 1998, i et samarbeid med den afrikanske ungdoms/tenåringsgruppa The Rise.

De neste syv årene samarbeidet hun mye med The Rise, før hun i 2005 fikk et lite gjennombrudd i flere østafrikanske land da hun deltok med hip-hop-gruppa Wagable på en av deres utgivelser i Senegal. Dette førte til at Stella året etter ble nominert – og vant – Kisima Awards i Senegal som » «beste lovende artist av året».

I 2008 ble det solodebut med albumet «Living For Music», som ble stor suksess i Senegal, og også i Gambia og Kenya. Førstesinglen «Take It Back» var den største hiten fra albumet, som for øvrig fikk til dels hard medfart av enkelte kritikere her hjemme. Den fikk allikevel en god del oppmerksomhet, selv om den aldri kom inn på salgslistene i Norge.

I 2009 ble hun nominert som «beste nykommer» i MTV Africa Music Awards.

Låter av Stella har blitt brukt i flere store amerikanske filmer og TV-serier, blant annet i «American Pie», «Save The Last Dance» og CSI New York.

For øyeblikket arbeider Stella med et nytt album, og håper at MGP-deltakelsen kan bane vei for neste skritt i karrieren – og kanskje også kontrakt med et større plateselskap her i Nord.

mwangi

«Haba Haba» skal ut som nummer seks i delfinalen i Skien.


Stem på din favoritt av Skiens-låtene!

Les alt om Skiens-finalen her (link)!

{pollxtbot id=31}

{pollxtresultbot id=31}

Oppdater siden for resultat.


* Stella Mwangi på Facebook (link)

* Offisiell hjemmeside (link)


Kilder:  nrk, vg, stellamwangi.com

Bilde: stellamwangi.com, Pressebilder: NRK

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien