Finalistene i Söngvakeppni Sjónvarpsins klare

islandI kveld gikk tredje og siste semifinale av stabelen på Island, og på grunn av «uvanlige omstendigheter» var det TRE bidrag som gikk videre fra kveldens semi. Med Magni, Jógvan og Vinir Sigurjóns er finalefeltet komplett. Finalen i Söngvakeppni Sjónvarpsins finner sted lørdag 12.februar.

De «uvanlige omstendighetene» som gjorde at rúv valgte å la tre sanger gå videre fra semifinalen i kveld rapporteres å være antagelsen om at Sjonnis bidrag ville få en urettferdig fordel blant befolkningen, altså at låten ville få mange stemmer på grunn av Sjonnis nylige bortgang.

sjonni

De syv bidragene som skal kjempe om retten til å representere Island i Eurovision Song Contest 2011 i Düsseldorf er altså;

«Ástin mín eina» – Erna Hrönn 
«Ef ég hefði vængi« – Haraldur
«Nótt» – Jóhanna
«Eldgos» – Matthías og Erla Björg
«Ég trúi á betra lif» – Magni
«Aftur heim» – Vinir Sigurjóns
«Ég lofa» – Jógvan

Av disse går det ikke an å legge skjul på at Jóhanna er den største favoritten til å vinne finlen. Hun er den som har bragt Island deres beste resultat i ESC gjennom tidene, med sin andreplass i Moskva i 2009.

Mange islandinger ønsker imidlertid et bidrag på islandsk i år, og av alle finalistene er «Eldgos» den sangen som mest sannsynlig ikke vil oversettes til engelsk.

Kilde og bilde; ruv.is 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien