Tredje semifinale i Söngvakeppni Sjónvarpsins

islandI kveld blir endelig finalefeltet på Island komplett, da den siste av tre semifinaler avholdes. Det er to, muligens tre, relativt sterke forhåndsfavoritter i dette heatet, men som kjent er det ikke alltid de største favorittene som får bredest støtte blant folket på sagaøya.

Kveldens semifinale kan følges på RÚV sine nettsider fra kl 21.15.

En av favorittene er Sjonni Brinks bidrag «Aftur heim», som det etter hans død for få dager siden ble besluttet at skal fremføres av seks av hans beste venner. Gruppen kaller seg Vinir Sigurjóns Brink, og består av Gunnar Ólason, Vignir Snær Vigfússon, Pálmi Sigurhjartarson, Matthías Matthíasson, Hreimur Örn Heimisson og Benedikt Brynleifsson. De fleste antar at dette er en sikker finalist, både fordi Sjonni har vært en meget populær artist på Island, fordi han tidligere også har kvalifisert seg til finale og selvfølgelig også fordi man venter en del sympatistemmer. I tillegg starter den sist i kveldens felt, noe som aldri er noen ulempe.

VinirSjonna

Vinir Sigurjóns Brink

Den andre storfavoritten er Magni med «Ég trúi á betra líf». Han har en stemme som holder hele veien, og har en solid «following» på Island. Det at Eirikur har skrevet teksten på dette bidraget er også med på å sanke stemmer, for han er fortsatt meget populær.

Det bidraget Magni mest trolig må kjempe med om finaleplass er Jógvans «Ég lofa». Jógvan har prøvd seg flere ganger i Söngvakeppni Sjónvarpsins uten å ta hjem seieren. Han er nok den største favoritten blant ESC-folket rundt i Europa, men hvor populær han egentlig er på Island er vanskelig å bedømme.

De to siste låtene i kveldens er «Sáluhjálp» med gruppen Buff og «Morgunsól» med Georg Alexander.

Bidragene starter i denne rekkefølgen;
1. «Sáluhjálp» – Buff
2. «Ég lofa» – Jógvan
3. «Ég trúi á betra líf» – Magni
4. «Morgunsól» – Georg Alexander
5. «Aftur heim» – Vinir Sigurjóns Brink

Kilde og bilde; ruv.is

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien