Første delfinale i Melodifestivalen på lørdag

sverigeEtter lang tids venting er vinterens vakreste eventyr endelig her: Melodifestivalen 2011 sparkes i gang fra Luleå førstkommende lørdag. Åtte spente deltakere kjemper om to direktebilletter til finalen i Globen i Stockholm den 12. mars, mens to må ta veien om Andra chansen i Sundsvall en uke tidligere.

Sendingen vises på SVT1 lørdag kl. 20.00, og kan også sees på nett via SVT Play til samme tidspunkt.

Blant de åtte artistene som skal i ilden på lørdag finner vi to tidligere deltakere og hele seks nykommere.


1. Dilba – Try Again

dilbasmallTyrkisk-svenske Dilba er første artist på scenen i Luleå. Med en bakgrunn som blant annet DJ, korist og profesjonell pokerspiller (!) har hun vært i musikkbransjen siden hun ga ut sitt debutalbum i 1996. Hennes bidrag Try Again er en tung, elektronika-club-preget poplåt med Kylie Minogue-vibber.

 


2. Swingfly – Me And My Drum

swingflysmallRapperen Swingfly, eller Richard Silva som han egentlig heter, har røtter fra Trinidad og Panama, og vokste opp i Brooklyn i New York. Han har tidligere samarbeidet med artister som Robyn og Dr. Alban. Den hip-hop-inspirerte låten hans har ikke bare én, men mange trommer på scenen…

 


3. Jenny Silver – Something In Your Eyes

jennysmallJenny Silver deltar i Melodifestivalen for andre år på rad, etter at hun røk ut i den første delfinalen i fjor med den club-aktige låten A Place To Stay. I år er hun tilbake med en atskillig mer tradisjonell schlagerlåt, som imidlertid dufter betydelig mer ABBA enn saksofoner og dansband. Under fremføringen hennes tas både vindmaskin og konfetti i bruk, og i tillegg opererer Jenny etter sigende med et mikrofonstativ som skifter farge…


4. Jonas Matsson – On My Own

matssonsmallJonas er den ene av de to vinnerne fra webjoker-finalen i november, og er en nykommer både i Melodifestivalen og på musikkscenen generelt. Hans avslappende, reggae-inspirerte låt i Jason Mraz-klassen fremføres delvis fra en fluktstol ute blant publikum.

 


5. Le Kid – Oh My God

lekidsmallBandet Le Kid ble dannet i 2008, og består av Johanna og Helena på vokal, Anton på gitar, Felix på keyboard og Märta på trommer. Deres hittil største hit er Mercy Mercy fra 2010. Med et fantasipreget tegneserie-image fremfører de sin 60-tallsinspirerte poplåt omgitt av fargerike lakrisbiter på scenen og store muffins som henger i taket.

 


6. Rasmus Viberg – Social Butterfly

vibergsmallRasmus Viberg er et relativt ubeskrevet blad på artisthimmelen. Han er musikkutdannet, men jobber til daglig som selger i en klesbutikk. Bidraget hans er en midtempo poplåt med klare etniske innslag av blant annet trekkspill og ulike rytmeinstrumenter.

 


7. Pernilla Andersson – Desperados

panderssonsmallMed sin bakgrunn som singer/songwriter er nok Pernilla en av dem med mest musikalsk «kred» i denne delfinalen. Siden debuten i 1999 har hun blant annet gitt ut seks soloalbum, opptrådt på Skavlan og samarbeidet med artister som Svante Thuresson og Lars Winnerbäck. Hennes gitarbaserte visepoplåt er det eneste av lørdagens bidrag som fremføres på svensk. 


8. Danny – In The Club

dannysmallDelfinalen avsluttes med Danny Saucedo, som deltar i Melodifestivalen for andre gang etter å ha havnet på tredjeplass i finalen i 2009 med Baby Goodbye – da som en tredjedel av gruppen E.M.D. Nå stiller han solo, og som tittelen tilsier er dette en club-preget discolåt med tunge rytmer og en avansert dansekoreografi på scenen.

 

Det er mulig å lytte til seksti sekunders snutter av lørdagens låter ved å gå inn på programmet Smyglyssna med Elsa på SVT Play.

Vær med og diskuter og si din mening om Melodifestivalen og årets låter, enten nedenfor eller på escNorges forum.

sverige

Kilder: svt.se, wikipedia
Foto: SVT
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien