Endelig finale i Aserbajdsjan

aserbajdsjanFor fjerde gang skal Aserbajdsjan velge en artist til å representere landet i Eurovision Song Contest. I løpet av sine tre deltagelser har de sikret seg en 8.plass, en 5.plass og en 3.plass, noe som må kunne kalles en bra start. Fredag 11.februar får vi vite hvem som skal forsøke å fortsette denne suksessrekken.

For å følge opp de gode resultatene har Ictamai TV valgt en lang prosess for å finne artisten de håper skal ta hjem seieren i år. Gjennom mange uker, ja faktisk måneder, har vi fulgt innledende runder og semifinaler, og nå nærmer vi oss endelig en avgjørelse.

Fristen for innsendelse av sanger til Ictamai TV går ikke ut før 10.februar. Derfor vil finalen 11.fabruar kun gjelde valg av artist, ikke sang. Artinsten vil velges gjennom en ren juryavgjørelse. Bidraget den seirende artisten skal fremføre i Düsseldorf må vi vente til en senere dato før vi får høre. Hvorvidt bidraget vil velges internt eller gjennom nok en finale vites pr i dag ikke.

Etter at både publikums- og jurystemmer var talt opp fikk vi denne listen over finalister;
Ilhama Gasimova
Ilqara Ibrahimova
Eldar Gasimov
Aynishan Guliyeva
Nigar Jamal

Under kan du se og høre en opptreden fra hver av finalistene. Disse er hentet fra tidligere runder.

Eldar

Ilhama

Ilqara

Aynishan

Nigar

Kilde; escforum.net, esctoday.com, escdaily.com

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien