Sverige: Danny og Swingfly til Globen-finalen

I kveld gikk den første delfinalen i årets Melodifestivalen av stabelen, og de to første til å kvalifisere seg til Globen-finalen var – som forventet – Danny Saucedo med låten In The Club, og – noe mer overraskende – rapperen Swingfly med sin Me And My Drum. Til Andra chansen gikk Jenny Silver med Something In Your Eyes og Pernilla Andersson med Desperados.

dannyswingfinal_370

Programlederne Rickard Olsson og Marie Serneholt loset seerne gjennom halvannen time med fengende musikk, fargesprakende show, vindmaskiner og konfetti som drysset fra muffins i taket, samt Peter Stormare i cowboyhatt og Nanne Grönvall som Whitney Houston i pauseinnslaget.

Da resultatene kom inn, viste det seg at forhåndsfavoritten Danny gikk direkte til Globen etter første avstemningsrunde, mens Swingfly vant den andre avstemningsrunden. Jenny Silver og Pernilla Andersson fikk de to billettene til Andra chansen i Sundsvall lørdag 5. mars.


De øvrige låtene plasserte seg slik:

5. plass: Le Kid – Oh My God


 

6. plass: Rasmus Viberg – Social Butterfly

7. plass: Jonas Matsson – On My Own

8. plass: Dilba – Try Again

 
Neste lørdag forflytter Melodifestival-sirkuset seg til Scandinavium-hallen i Göteborg, der blant andre Sanna Nielsen og Bettan er blant deltakerne.

Foto: SVT

sverige

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien