Sistesjansen Sarpsborg – Gjestebud i Borg

Sistesjansen ble i år som i fjor arrangert i Sarpsborg, og som escNorges representant tok jeg turen til Sarpsborghallen for å se showet direkte. Sarpsborg har nå i en ukes tid stått på hodet for Melodi Grand Prix, og de leverte i år som i fjor et prikkfritt arrangement. 

mgpsarpsborgluckybullets

Første duellpar ut var som kjent Use Me mot Pernille & Marius. To unge, friske innslag som nok begge appellerte til litt det samme publikum. Use Me var ut først, og de fremførte sin låt til stor jubel fra publikum. Mossingene hadde helt klart en stor fanskare i salen. Pernille & Marius ga også alt i sin fremføring.


     

Etter et par nervepirrende minutter var det klart at Use Me gikk videre til neste runde. Vi ønsker Pernille & Marius lykke til videre, og hvem vet… Kanskje vi får se dem igjen en annen gang i Melodi Grand Prix.

Det var så klart for neste duell mellom Mimi Blix og Sie Gubba. Sie Gubba entret scenen først, og publikum i Sarpsborg fikk helt klart frem taktfoten her. Mimi Blix entret scenen i samme flotte kjole som i Florø. Mimi ga alt i sin fremføring, men etter et par spennende minutter var det klart at Sie Gubba trakk det lengste strået her. Jeg er dog sikker på at det er ikke siste gang vi får se flotte Mimi Blix fremover.

Neste duellpar skapte liv og røre i salen. Både Gatas Parlament og Lucky Bullets vet hvordan de skal håndtere sitt publikum. Begge flørtet åpenlyst med publikum fra scenen før de fikk kameraene på seg, og Lucky Bullets delte sågar ut både klemmer og håndtrykk til første rad på vei opp til scenen. Begge leverte varene med stor energi og til jubel fra salen. Det ble til slutt klart at Norge liker Rockabilly og sendte Lucky Bullets videre. Vi vinker farvel til Gatas Parlament i Grand Prix-sammenheng for denne gang og ønsker dem lykke til videre i det norske musikkliv.

Siste duellpar ut var Endre mot Susperia. Det var bekymring i forkant i forbindelse med Endres stemme, men den holdt absolutt. Han fremførte upåklagelig og så ut til å trives på scenen i Sarpsborg. Susperia entret scenen med et stort Susperia-banner. Vokalist Pål «Athera» Mathisen hadde publikum i sin hule hånd, og det var klart mange Susperiafans i salen. Susperia trakk til slutt det lengste strået og gikk videre til neste runde. Vi ønsker Endre lykke til videre fremover, og han er hjertelig velkommen tilbake til MGP-sirkuset ved en senere anledning.


   
Publikum i salen fikk nå en liten pause fra direkte sending, men nå kom et av høydepunktene for Sarpsborg-folket. Som tidligere nevnt har Sarpsborg stått virkelig i Grand Prix-åndens tegn den siste uken. Stian Joneid og Jonas Groth, to lokale låtskrivere, hadde spesialskrevet låten «Gjestebud i Borg» og i dagene før showet ble det laget musikkvideo med egenkomponert dans til denne låten. Små og store i Sarpsborg og omegn har mobilisert stort og øvet inn dansetrinn med stor iver og innsats. Denne musikkvideoen ble til glede for oss i salen vist i pausen under showet. Det var noe skuffelse blant deltakerne da det ble klart at videoen ikke skulle bli vist på riksdekkende TV, men her kan videoen nytes i sin helhet:

 

/>
Så var det klart for runde to.

Etter innledende runde sto vi nå igjen med Use Me, Sie Gubba, Lucky Bullets og Susperia. Låtene ble nå fremført fortløpende og man kunne stemme fra start til slutt på alle låtene. Alle fire ga full gass, og publikum koste seg stort.

Siri Bonde Tusvik var i farta i kveld også, og Mr. Sarpsborg skulle selvsagt kåres. Etter et fornøyelig besøk i garderoben til Sparta Warriors, du verden hva vi fikk se der…, kom konklusjonen at ishockeyspillere er beskjedne fyrer som ikke ser på seg selv som Mr-kandidater. Vi endte så opp på Lande skole hvor skolens flotte rektor ble kåret til Mr. Sarpsborg. Har vi Norges mest populære rektor her, tro? En flott representant for den mannlige delen av Sarpsborg.

Mens stemmer ble talt opp, fikk vi et forrykende pauseshow. Wigwam ble jo annonsert i starten av showet, men de hadde også med seg en vakker Maria Haukaas Mittet. Vi fikk en flott versjon av «In My Dreams», symfonisk arrangert med sterke assosiasjoner til musikal. Maria gjennomførte ikke mindre enn 3 klesskift i løpet av seansen før hun til slutt sto foran oss i en underskjønn hvit kjole. I skrivende stund finner jeg dessverre ingen gode opptak tilgjengelig av denne seansen, men de som ønsker å se innslaget påny, kan finne dette inntil videre i NRK’s nettarkiv.

 Sistesjansen2011MariaGlam2Sistesjansen2011MariaHaukaasMittet

Så var det klart for kveldens høydepunkt, og spenningen var til å ta og føle på. De erfarne karene i Sie Gubba kunne juble over den første finalebilletten; en verdig finalist. Den andre finalebilletten stakk Lucky Bullets av med til elleville jubelscener fra gutta. Det er herlig å se slik spontan glede. Selvom jeg personlig hadde Susperia som min favoritt, henger jeg ikke med hodet over at Lucky Bullets gikk videre på deres bekostning. Rockabilly er en herlig sjanger, og Lucky Bullets er et gjennomført og fantastisk band, ikke minst live. Jeg vil anbefale alle å få oppleve disse guttene live, en herlig gjeng.

Til slutt vil jeg si at det var en hyggelig aften med god musikk og et knirkefritt arrangement. Men litt kritikk på slutten: Kjære arrangør: Dere kunne med fordel spandert en sandsekk eller tre på dalstroka rundt arenaen. Det var stedvis direkte livsfarlige føreforhold. Personlig holdt jeg meg på bena MED nød og neppe, definitivt UTEN nevneverdige stilpoeng, men jeg observerte flere som inntok horisontalen. Jeg håper ingen fikk ødelagt kvelden med armbrudd eller verre ting.

Men alt i alt: Takk for en flott aften.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien