Uro før den irske Eurosong finalen

irlandSom escNorge tidligere har meldt ble et 30 sekunders klipp med Jedwards “Lippstick” lagt ut på Amazon.co.uk MP3 Store tidligere i uken.  De offisielle irske Eurosong reglene sier at sangene ikke kan bli spilt offentlig før 10. februar, som en del av Derek Mooneys radioshow kvelden før finalen.

Nå kan den irske Eurovision siden “All Kinds of Everything” meddele at en av de irske mentorene i konkurransen har lagt inn en protest og ber om at “Jedwards” blir diskvalifisert.  På svært kort tid ble klippet sendt fram og tilbake mellom mange ESC og “Jedward” fansites og det ryktes om at en advokat er koblet inn i saken og at dette skaper problem for kringkasteren RTÉ.

“All Kinds of Everything” kan videre rapportere at RTÉ og mentorene har kommet til en overenskomst om at den tidligere 50/50 fordelingen mellom jury og telefonstemmer vil bli endret til 33 % telefonstemmer og 67 % jurystemmer. Dette for å jevne ut “Jedwadrs” fordel.

Svært mange media websites og bookmakers har for tiden “Jedward” som favoritt til å få billetten til Düsseldorf og det skal bli interessant å se hvilken effekt stemmeendringen vil påvirke guttenes sjanser.

RTÉ har enda ikke kommet med noen bekreftelser eller kommentarer angående saken og “Jedward” er derfor fremdeles med i konkurransen og den nasjonale finalen. Du kan lese hele saken her.

For øvrig ble alle de irske snuttene lagt ut i går og kan høres her. Fast forward til 0.35.50 for å høre sangene.

De konkurrerende artistene er:

1. Don Mescall – «Talking to Jennifer»

2. The Vard Sisters – «Send Me an Angel»

3. Nikki Kavanagh – «Falling»

4. Jedward – «Lipstick»

5. Bling – «Shine On»

Mange fans er selvfølgelig sterkt i mot at reglene endres og debatten går nå i Irland om finalen er fikset eller ikke slik at “Jedwards” går til Düsseldorf uansett. Svaret får vi den 11. februar i den irske nasjonale finalen.

Kilde: All Kinds of Everything.com

 

 


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien