Generalprøven på Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum

mgplogo2Da er generalprøven foran kveldens finale over, og jeg kan love dere at dere har en del overraskelser i vente!!

Åpningsnummeret var uventet humoristisk, men vi har ikke lov til å røpe hva det består i. Det eneste jeg kan si er at dere får gjensyn med flere tidligere norske ESC-artister, og at en viss eventyrlig fyr dukker opp…

Anne Rimmen STRÅLER i kveldens første kjole, som jeg SELVFØLGELIG heller ikke får lov til å beskrive enda…

Årets scene er veldig bra oppbygd, og med de opplysbare panelene i ulike størrelser og fasonger er den også lett tilpassbar til de ulike nummerne. Det var spennende å se hvordan de ulike bidragene gjorde nytte av de forskjellige elementene.

heleneboksleFørst ut på scenen var Helene Bøksle. Hun er fortsatt vakker som en norsk vårkveld, i den samme kjolen som vi så på Ørlandet. Hun synger som alltid helt praktfullt, og for meg vokste denne sangen plutselig flere nummer! Det virker som om hun kommer mye bedre til sin rett live, enn det hun gjør på tv. I alle fall er det inntrykket jeg sitter igjen med nå.

Neste artist på scenen var Sie Gubba, og man kan si hva men vil om låten deres, men OPPTRE kan de!! De er som alltid kledd i helsvart, og plutselig gikk det opp for meg hvem vokalisten hele tiden har minnet meg om; Toše Proeski. De leverer en bunnsolid fremførelse av «Alt du vil ha», og jeg kan, til min store overraskelse, rapportere om ALLSANG blant pressen…

babelfishcdSå kom Babel Fish, og de hadde, som i Florø, med seg det fine huset sitt. Det som overrasket var størrelsen på huset, som ikke var mer enn ca 50X50 cm… Herrene stilte i mørke dresser og er svært så voksne og ordentlige. De synger veldig bra, og det er ingen tvil om at dette er musikere med lang fartstid.

Lucky Bullets var neste gruppe ut, og her mangler det sannelig ikke på fart og spenning!! Scenen funker UTROLIG bra til dette nummeret, forresten. Det starter i svarthvitt på skjermen, for å gi inntrykk av å være fra 50-tallet, og når det så går over i farger eksploderer virkelig hele greia! De er også knallgode live, omen det er ingen tvil om at vokalisten må lide av «en eller annen bokstavkombinasjon»… Han er høyt og lavt hele tiden, og tar seg blant annet en løperunde ned blant publikum det han «high-five’er» hele første rad, der vi sitter!! I tillegg river han med seg mikrofonen da han «datt», og kompenserte for den feilen ved å legge inn et ekstra lattervræl! Artige er de, men jeg vet ikke helt om dette går helt hjem hos det norske folk.

blacksheepsmbnSå var det Black Sheeps sin tur. Vokalisten har dessverre byttet kjole, men er fortsatt ung og rocka, og har utrolig kule sko! Hun synger mye bedre på de lave tonene nå enn i delfinalen, og det må innrømmes at denne er farlig fengende.

Stella synger også mye bedre i kveld enn hun gjorde i Skien. Scenen funker knallbra for dette nummeret også, og både Stella og korister og dansere virker å være i knallform. Og når vindmaskinene slås på tas sangen til nye høyder. Alle i nærheten der jeg sitter mener at dette er vinneren. Og jeg tror vel også at det skal mye til for at noen av de andre artistene skal levere noe som kan overgå denne energien og gleden!

stellamoffÅste og Rikkes sang vokser også på å oppleves i salen. De har virkelig knallgode stemmer som passer perfekt hverandre, samspillet dem imellom er klokkerent og de greier å formidle låten sin til publikum på en meget overbevisende måte. Åste tar kanskje ikke i riktig så voldsomt som hun ellers gjør, men hun har jo vært syk, så det kan hende at hun sparer seg litt. Dette kan fort bli en «dark horse», ut fra reaksjonene i det lille publikumet å dømme. Koristene/danserne er også efektfulle; de utfyller nummeret veldig fint.

Siste artist ut er Hanne Sørvaag. Hun har redusert utrigningen sin noe fra sist vi så henne, noe som er en stor forbedring. Dette er fortsatt det mest «grandprix’ete» nummeret i kveld, men innøvd koreografi, vindmaskin, modulering og hele pakka. Og dette er et format Hanne behersker til fulle. Selv jeg, som ikke direkte er noen tilhenger av denne sjangeren, lar meg rive litt med innimellom… Jeg håper imidlertid noen gjør noe med sminken hennes mellom nå og sending, for spesielt øynene hennes var fryktelig skummelt sminket. Hun så nesten litt sint og ond ut…

Anne kommer inn i kveldens andre kjole, og ståler som en gresk gudinne…dog litt blondere enn de fleste grekere…

Vi får en recap, og så kommer «forsøks-gullfinalistene». Og skulle kveldens resultat vise seg å bli dette vil mange bli sjokkert. De fire som gikk til gullfinalen var nemlig Babel Fish, Helene Bøsle, Sie Gubba og Black Sheeps. Etter litt diskusjon på pressebenken fant vi ut at de har valgt ut de nummerne med mest å gjøre for scene-folkene. Ikke en dum måte å gjøre det på, det. Under sendig skal selvfølgelig gullfinalistene fremføre sangene sine en gang til, men det gjorde de logisk nok ikke under generalprøven.   

Så kom pauseinnslaget, og her kommer nok en overraskelse som jeg ikke kan røpe…

Opplesingen av stemmene er i år inndelt i syv «potter». Først kommer stemmene fra publikum i Spektrum, lest opp av en person i publikum. Så har det vært byjuryer i de fire delfinalebyene; disse leses opp av tidligere norske esc-deltagere. Avstemmingen avsluttes med telefon- og sms-stemmene fra nord/vest/sør i en pott og trøndelag/øastlandet i en pott. Disse leveres av en esc-personlighet…

Resultatet av generalprøveavstemmingen ble at Black Sheeps vant med 250 008 stemmer. Andreplassen, men et poeng mindre gikk til Babel Fish, nummer tre ble Sie Gubba med enda et poeng mindre, og til sist Helene med 250 005 poeng.  

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien