Intervju med Stella, Helene og Hanne – før finalen

mgplogo2Det er spennende for oss fans i timene før finalen, men det er ingenting mot hvordan finalistene må føle det. Tre av dem tok seg allikevel tid til å snakke med «utskremte» Simon Storvik-Green fra eurovision.tv like etter at generalprøven var slutt. Vår egen Anne var heldige nok til å få stå «på sidelinjen» under intervjuene, og her kommer hennes rapport fra disse møtene.

 

stellamoff

En sprudlende Stella Mwangi er  veldig spent på om folk har lært seg dansen til «Haba Haba». På spørsmål om hvordan det å være norsk/kenyansk har påvirket henne, sier hun at hun føler seg helt norsk når hun er i Norge og helt kenyansk når hun er i Kenya. Haba Haba betyr å ta ett skritt om gangen. En lang reise starter alltid med de første små skrittene. Stella er heltent og kan nesten ikke vente med å få komme i gang, selv om hun innrømmer at kveldens kjole er trang. Hun får knapt puste i den! Vi ønsker Stella lykke til i finalen, og hun takker og svarer kjapt at det trenger hun. Som sin favoritt i kveldens finale har hun Åste&Rikke. Vi er rimelig sikre på at Stella Mwangi vil gi alt i kveldens show, og hvem vet; Kanskje hele Europa danser «Haba Haba» i mai?

heleneboksleHelene fremhever at musikken hennes har dype røtter i norsk tradisjon flere århundrer tilbake, ja helt tilbake til Eirik Raudes tid. Hun sier at hun blir inspirert av sterke kvinner. På spørsmål om hvorfor akkurat «Vardlokk» skal representere Norge i Düsseldorf, sier hun at sangen er en flott historie som hun gleder seg til  å formidle til alle. Hun anser det ikke som noe problem at teksten er på norsk. Hvis publikum forberedes noe i forkant, kan man synge på hvilket språk som helst. Når hun blir spurt om sin favoritt blant konkurrentene er hun krystallklar; Åste&Rikke.

hannesorvaagoffHanne Sørvaag føler seg godt forberedt og er klar for å entre scenen i kveld. Som låtskriver har hun jo opplevd ESC-finale to ganger tidligere, med Tyskland i 2008 og med Norge og Georgia i fjor, og hun synes det hadde vært kjempemoro å få oppleve dette også som artist. På spørsmål om hva som inspirerte henne til å skrive akkurat «Like A Melody», sier hun at hun helt enkelt var forelsket og at sangen mer eller midre kom helt av seg selv. Vi ville jo naturlig nok vite hvilken av de andre deltagerne hun har som favoritt. Hanne er diplomatisk og synes at alle er dyktige, verdige finalister, men hun innrømmer at hun har sans for Stella Mwangi. Vi ønsker Hanne Sørvåg lykke til i finalen.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien