Hvem vinner i Spektrum?

Vi gjør oss klar for kveldens finale i Melodi Grand Prix 2011 med én stor kjempefavoritt i Stella Mwangi – og noen jokere i BlackSheeps, Babel Fish og kanskje Helene Bøksle. Men som alltid: Norske stemmere vet å komme med overraskelser – og det vil også skje i kveld.

logomgp11

Vi i escNorge har bestemt oss for å slippe til hver skribent med deres tanker om lørdagens finale – en finale som overværes av to av våre reportere backstage i Spektrum.


Stem på dine favoritter:

Velg låter ved å bruke crtl-tasten, du kan velge 1, 2 eller 3 bidrag. Oppdater siden for umiddelbart resultat.

{pollxtbot id=34}

{pollxtresultbot id=34}


Anne Nordby

Mine forventninger til lørdagens finale er litt både og. Min store favoritt røk på hodet ut i Sistesjansen (Susperia), og jeg vet faktisk ikke om jeg kommer til å bry meg om å stemme denne gangen. Jeg kjenner meg egentlig litt likegyldig til de låtene som er i finalen i år; det er ingen av dem som hverken treffer meg eller frastøter meg spesielt.

De bidragene jeg kanskje kan si ligger et hestehode foran de andre, må være Blacksheeps og Lucky Bullets. De har jeg sans for. Jeg liker faktisk Sie Gubba også jeg, men her vil jeg si vi snakker totalt «fel forum».

Uansett så gleder jeg meg til lørdag, og årets vinnerbidrag kommer jeg til å stille meg bak uansett hvilket det blir. Som sagt: Det er ingen av dem jeg direkte misliker i år. 


Christian Jacobsen

Jeg slutter aldri å bli overrasket over nordmenns utrolig naive musikksmak. Den er svært forutsigbar og enkel og derfor ryker de beste melodiene år etter år ut. Mimi Blix og Noora Noor er eksempler på dette og i stedet ender vi opp med artister som Sie Gubba og Lucky Bullits i finalen, med melodier som ikke har potensial til å ta seg noe som helst sted utenfor Norges grenser. Eneste lyspunktet i år er Åste og Rikke og deres megabra låt «Not that Easy».

De kommer desverre ikke til å vinne for det gjør Stella Mwangi og «Haba Haba». Melodien er nettopp det jeg nevnte, enkel og naiv, men Stella bruker TV kameraet for alt det er verd og kommer gjennom ruta og inn i stua. Dette kan faktisk føre til en meget god plassering i den internasjonale finalen om den vinner MGP. Derfor ser ikke helgens finale helt svart ut, tross mye intetsigende mainstream musikk.


Eirik Finbak

Hvert år kommer det påstander om at «dette må være det værste MGP-året noensinne» i år var kanskje enda flere slike påstander når artistene begynte å komme og folk synes det manglet kjendiser. Jeg er glad for at MGP i år har blitt som det blitt og jeg synes nivået er ganske så høyt i år, selv om det kanskje er flere middelslåter enn tidligere, må vi huske på at vi har denne vinteren fått servert nesten så mange som 21 forskjellige stilarter bare det iseg selv er en bragd. 

Også finalen inneholder mange forskjellige sjangrer og skaper variasjon og ikke minst underholdning for oss seere. Min favoritt har helt siden Skien vært The Blacksheeps for jeg mener at deres bidrag er det beste hvis man ser på hele pakka. The Blacksheeps har innlevelse, tilstedeværelse og selvsikkerthet på scenen tre gode kort og slå i bordet med der altså. Når det er sagt er jeg 99.5 Prosent sikker på at det norske folk allerede har bestemt seg for at vi skal  danse «samba» med Stella denne vinteren, våren og etterhvert sommeren. Og for meg er det ingen sorg, tvert imot,

Stella har en låt som er superkommersiell og har et refreng som nesten er umulig å få ut av hodet etter man har hørt den bare en gang, det kan bli en svært viktig faktor for oss og en fordel som jeg helt ærlig tror kan skaffe oss en topp fem plassering i Dusseldorf.
Men jeg gir alle mine stemmer til The Blacksheeps denne kvelden og håper på en god plassering for bandet uansett.

         Da gjenstår det bare å si: Haba Haba Hujaza Kibaba!


Eirik Hagen

Årets MGP har vært preget av mye radiovennlig POP-musikk. I og for seg har det vært mange fengende og iørefallende låter for min del, men ingenting har kapret meg fullstendig. Favoritten min er og blir Stella med Haba Haba, fordi den uttrykker glede, sommerfølelse, har fengende melodi og ikke minst fordi den skiller seg ut både i MGP og ESC. Sistesjansen var bare tull og jeg skulle gjerne sett Susperia, Mimi og Use Me i finalen!! Fjern denne neste år, ihvertfall duellsystemet, men tror nok Sie Gubba hadde gått videre uansett, en sjanger jeg ikke er veldig glad i.

Uansett skal alle ha lykke til på lørdag, selv om jeg er ganske sikker på at Stella Mwangi skal representere Norge i ESC 2011.


Eivind M. Sætre

Mine fire favoritt-låter kræsjet alle i Siste-sjansen. Med Susperia, Mimi Blix, Endre og Use Me ute,  blir finalen en langt dårlige og mindre spennende en den kunne ha blitt. BlackSheeps har heatets mest iørefallende låt, Hanne Sørvaag den mest radiovennlige… Jeg blir overrasket om ikke disse to blir å se i superfinalen. Hvem den fjerde blir spiller ingen rolle. Stella vinner uansett og vil sende oss like til finalen i Düsseldorf. Haba Haba er som låt kun middels pluss, men det var dette med den berømte totalpakken.!

Neste år må NRK kvitte seg med duellene, og gjerne også innføre juryer – som i den internasjonale finalen. 


Martine Olsemyr

Finalen i år er hvertfall mye bedre enn finalen ifjor. Som mange andre skriver så skuille jeg gjerne ha sett Mimi i finalen også, men sånn er det nå ikke, og jeg mister ikke nattesøvnen av at hun er der. For meg er det mange lyspunkter her, jeg liker veldig godt The Blacksheeps, Hanne Sørvaag, Babelfish og Helene Bøksle. Men favoritten min er Stella Mwangi og jeg kommer til å stemme masse på henne i morgen. 

Ellers håper jeg på at det blir litt flere kjente navn neste år. 


Thomas Steen

Jeg ser frem til en jevn og spennende MGP-finale til lørdag, og synes i det store og hele at de riktige låtene har gått videre. Det er ingen bidrag jeg direkte misliker i finalen, men jeg har det nok litt slik som de som ikke likte Didrik hadde det i fjor – jeg prøver å avfinne meg med at «Haba haba,» en låt jeg selv med min beste vilje ikke kan være mer enn lunken til, kommer til å vinne. Men jeg håper selvsagt på en aldri så liten bombe… 

Min favoritt rent musikalsk er helt klart Babel Fish, men hvis jeg ser på totalpakken – låt, fremføring, karisma – så holder jeg en knapp på at det blir The BlackSheeps som stikker av med billettene til Düsseldorf. Får jeg i tillegg med meg Hanne Sørvaag og Lucky Bullets til Gullfinalen, blir jeg overlykkelig…


Wivian R. Kristiansen

Jeg har ikke hatt noen stor favoritt i årets MGP, men jeg synes det har vært et jevnt, høyt nivå på bidragene. Jeg har satt stor pris på at det ikke har vært en haug «kjendiser» i årets line-up, og synes det er aldeles strålende med det musikalske mangfoldet vi har blitt presentert for. Jeg skulle gjerne sett Use Me, Isabella og Susperia i finalen, gjerne i stedet for Hanne Sørvaag, The Lucky Bullets og Åste&Rikke/The BlackSheeps, men er fornøyd med at Stella Mwangi og Babel Fish i alle fall er der. Etter min personlige musikksmak ønsker jeg at Babel Fish skal vinne, men jeg er redd for at «Depend on Me» kan risikere å møte samme skjebne som Lovebugs’ «The Highest Heights» gjorde i 2008. Derfor håper jeg på seier til Stella, med «Haba Haba».

I tillegg til at jeg selv synes den er fresk og morsom, selv om hun ikke akkurat har en stemme i verdensklasse, så er det tre generasjoner til i familien min som liker den, fordelt i alder fra 17 til 76 år. Og det må da bety at den kan tiltale mange ulike grupper mennesker, også rundt omkring i Europa.


Vår samlede vurdering av bidragene med minivideoer:

terning31. Helene Bøksle – Vardlokk

2. Sie Gubba – Alt du vil ha

3. Babel Fish – Depend On Me

terning3

4. The Lucky Bullets – Fire Below

5. The BlackSheeps – Dance Tonight

6. Stella Mwangi – Haba Haba

7. Åste & Rikke – Not That Easy (Ah-Åh Ah-Åh)

8. Hanne Sørvaag – You’re Like a Melody

Vårt tips: Stella og BlackSheeps er de eneste som kan kjempe om seieren i kveld, med følge av Babel Fish og enten Hanne Sørvaag eller Åste & Rikke i Superfinalen.

NRK sender fra kl 19:55 – og i kveld blir det ingen pauser i sendingen før det hele er avgjørt like over kl 22:00.

Alle nyheter, artikler og omtaler av årets MGP finner du her!


logomgp11

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien