Jedward for Irland i Düsseldorf

irland(Oppdatert) Klokken 00.36 lørdag morgen var det klart. Etter en meget spennende avstmming vant Jedward med melodien «Lipstick» den ettertraktede billetten til Eurovision Song Contest.

Den irske nasjonale finalen ble sendt i det populære talkshowet “The Late Late Show”, som tidligere år og spenningen var stor om hvem som skulle dra i land seieren. Flere bookmakere hadde den populære gruppa “Jedwards” med låta “Lipstick” på en første plass mens Nicki Kavanagh og melodien “Falling” lå hakk i hel.

Det har vært litt tumulter rundt “Jedwards” melodi, da en snutt av melodien lå ute på Amazon.com i kort tid. En av mentorene som har trent artistene hadde lagt inn protest og krevet at “Jedward ble disket men RTÉ løste problemet ved å endre stemmereglene til juryens fordel. Juryens stemmer talte nå 67 % og telefonstemmene 33 %.  Håpet var at dette skulle jevne ut “Jedwards” såkalte fordel.

Finalen starter kl 2235 norsk tid og ble sendt direkte på RTÉ One

Niamh Cavanagh startet showet til stor jubel med å synge sin tidligere vinnermelodi «In your Eyes» fra 1993 og som en bonus ble det en liten prat med Niamh om hennes forhold til Eurovision. Og så var showet i gang.

De konkurrerende bidragene var:

1. Don Mescall«Talking to Jennifer»

2. The Vard Sisters«Send Me an Angel»

3. Nikki Kavanagh«Falling»

4. Jedward«Lipstick»

5. Bling«Shine On»

Etter en svært spennende avstemming, hvor Nikki Kavanagh ledet hele tiden pga juryens stemmer, hentet Jedward inn seieren i siste avtemmingsrunde, som utgjorde publikumsstemmene. Med to poeng vant de over Nikki Kavanagh og melodien «Falling».

Irland håper med dette friske og tidsriktige bidraget å vinne Eurovision Song Contest nok en gang. Melodien er av den enkle sorten og kan lett sette seg som leppestift på skjortekragen hos folk i Europa, noe som kan føre til at Irland vinner sin 8. seier i ESC.

Kilde: RTÉ.ie

 Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien